zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
3
(2)

Bakra bassie kwam met spiegeltjes en kraaltjes, Surinaamse politici komen nu met …

lees ook ...

Mini college aan Oostburg waarom zijn handelingen giftig zij...

Mini college aan Oostburg waarom zijn handelingen giftig zijn en aan Simons waarom zij een standpunt moet innemen Ik heb al diverse keren gewezen op het gevaar voor de samenleving door de vergiftigin...

Bakra bassie kwam met spiegeltjes en kraaltjes, Surinaamse politici komen nu met lollipop

Vroeger werden de Surinamers zoet gehouden met spiegeltjes en kraaltjes door de koloniale heersers, bakra bassie, maar nu worden ze zoet gehouden door eigen Surinaamse politici. Suriname is nu meer dan 75 jaar verder sinds zelfbestuur en de Surinamer is geen spat veranderd. Ze zijn nog steeds in slaap te sussen en zoet te houden. In een programma, een goed initiatief, van Radio ABC mochten de Surinaamse politieke partijen in 1,5 minuten vertellen waarom wij straks op hen moeten stemmen. Je kan het programma hier beluisteren “Politieke partijen motiveren waarom op hen gestemd moet worden in 2025 – ABC Online Nieuws, 24 mei 2024”

Het is uiteraard een zogenoemde elevator pitch waarin je niet al te veel kan vertellen in een korte tijd. In 1,5 minuten kan je niet alles noemen maar opvallend is dat ze allemaal als een Sinterklaas praten. Ze strooien met lollilop als de knechten van Sint in december maar geen een kon aangeven hoe zij het geld gaan verdienen dat ze zo kwistig gaan uitgeven.

Het is toch vreemd, raar, gek en tegen het idiote aan dat de partijen ons vertellen wat ze allemaal aan “leuke” dingen gaan doen maar niet willen en kunnen vertellen hoe ze het gaan betalen. Heeft Suriname bomen met euro’s en dollars? Als die bomen toevallig bestaan – ook al is het in hun fantasie – dan moet je die bomen toch ooit eerst geplant hebben? Waar zijn ze dan? Wat is er zo moeilijk om te begrijpen dat je eerst het geld moet verdienen om te kunnen uitgeven? Waarom kunnen ze dat niet vertellen? Wat snappen zij niet? Wat snap het volk en de media niet om ze die vraag te stellen? Waarom wil het volk deze mensen zo graag geloven? Okay, begrijpelijk dat je in 1,5 minuten niet alles kan vertellen. Vertel dan op z’n minst waar jouw plan terug te vinden is waarin we kunnen lezen hoe je het geld gaat verdienen om al die lollipops te kunnen betalen. Ook dat kunnen ze niet vertellen want plan is er niet.

Voor de kiezers moet nu duidelijk zijn dat ze te maken hebben met charlatans, “oplichters” en grappenmakers die zonder blikken of blozen bereid zijn je op te lichten met praatjes.

Het wordt tijd dat de Surinaamse politici tijd nemen en nadenken hoe ze aan het geld gaan komen en ons dat eerst vertellen en het ons aannemelijk (!!) maken dat het verdienen haalbaar is. Als niemand die politici die vragen voorlegt dan gaan ze blijven gedragen als Sinterklaas. Uit zich zelf gaan ze dat niet doen. Dat hebben ze nooit eerder gedaan, dat hebben ze nu weer niet gedaan. Op hun websites staat ook niks.

Dus Surinaamse media neem jouw verantwoordelijkheid en stel ze de simpele vragen:

  1. Wat gaan al die lollipops kosten?
  2. Hoe ga je die lollipops betalen c.q. financieren?
  3. Waar kan ik het onderbouwd plan terugvinden? Zodat ik het door deskundigen kan laten beoordelen op haalbaarheid

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

Ps. Oh ja, trap niet in nieuwe verhalen en sprookjes van mensen die ineens USD 500 en USD 1000 per maand aan alle Surinamers beloven zonder dat ze vertellen hoe ze aan het geld gaan komen. Waar is het plan, onderbouwd en doorgerekend?

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBakra bassie kwam met spiegeltjes en kraaltjes, Surinaamse politici komen nu met ...