maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(3)

Arrogante houding en strategie kan de NDP de das om doen, 6 juli uur der waarheid

lees ook ...

Filosofische wijsheid van Adhin staat haaks op de handelinge...

In Pontbuiten kwam Adhin met een goede wijsheid wat ook heel filosofisch klonk maar waar een kern van waarheid in zit. Hij maakte zich druk om wat de toenmalige oppositie, met name de VHP, allemaal ha...

Op 6 juli heeft de NDP hun kick-off van hun campagne. De vraag is waar gaat de NDP vertellen en wat zal hun insteek zijn? Wat wordt hun strategie en boodschap? Hoe gaan ze hun huidige 12 zetels (volgens nieuwe regeling) proberen te behouden en niet kleiner worden of hoe ze zelfs bij kunnen plussen? Alles wijst erop dat de NDP in heleboel opzichten ten opzichte van bijvoorbeeld 2010 en 2015 nog slechter is geworden.

De afstraffing met 10 zetels in 2020 zou de NDP tot denken en tot nederigheid zetten en terug te keren tot de partij waarin Bouterse de sterke eenheid van de samenleving NIET alleen benadrukte maar ook tot stand liet komen. De oude NDP was de partij die voor eenheid en egaliteit zorgde. Wat is de NDP nu? De NDP is nog verder gezakt ten op zichtte van 2020.

Arrogantie

Zodra men de NDP analyseert of aanspreekt dan komt de ware aard van hen naar buiten. Dan steekt de arrogantie de kop op en de sjabloon teksten die ze hanteren zijn “de NDP is een grote partij en wij hebben onze eigen processen” of “men moet zich niet met de NDP bezighouden” of “wij zijn bezig en komen naar buiten wanneer wij het zover achten”. Wat deze arrogante toppers vergeten is dat de NDP geen hengelsportvereniging van vrienden is maar een politieke partij die stemmen zoekt. Die stemmen kan je zoeken bij jouw groep vrienden maar dan blijf je bij die 12 zetels. Wil je meer stemmen dan moet je bereid zijn om open te communiceren. Een politieke partij is een glazen huis, daar wil het volk in kunnen kijken. Althans, het verstandig deel van het volk en niet de diehard “kawtere” types die alles geloven en accepteren. De NDP waant zich een grote partij te zijn. Wat is hun grootte dan? Is dat het niveau van 2005 of 2010 of 2015 of 2020? Waarom verbeelden zij zich dat hun natuurlijke omvang het niveau van 2015 is? De NDP heeft in 5 verkiezingen gemiddeld 70.000 stemmen gekregen. Het is veel redelijker om te verwachten dat dat nu hun basis is als zij hetzelfde leveren als in de goede tijden van de sterke leider Bouterse. Die is er nu niet. De NDP van 2024 en straks 2025 is totaal niet dezelfde als van 2010 en 2015.

De NDP vergeet waarom zij in 2020 zo zwaar, met ruim 52.000 stemmen !!, zijn afgestraft. Het is veel te makkelijk om te denken dat het kwam door de leugens van Santokhi. Alles wijst erop dat de NDP niet wil begrijpen wat zij verkeerd gedaan hebben en dat was niet alleen het verhaal van teveel geld geleend. Misschien wordt het tijd dat wij de NDP eraan herinneren wat zij fout hebben gedaan. Alles wijst erop dat de NDP arrogant is gebleven want voor 2020 was de macht naar hun hoofd gestegen en die beneveldheid is nog steeds niet weg. Ze lopen nog steeds machtsdronken rond en “blaffen” iedereen weg met de arrogante statements als “wij zijn een grote partij”.

Grote partij

Wellicht moeten wij de NDP eraan herinneren dat er meer partijen zijn geweest die eens een grote partij waren. Kijk maar naar de NPS rond 1975. De arrogantie van Arron heeft de partij geminimaliseerd. In Nederland was CDA ooit ook een machtige grote partij en de arrogantie heeft hun ook gemarginaliseerd en zo zijn er veel voorbeelden. Dichterbij huis en bij de NDP is er ook een mooi voorbeeld. Wat groot lijkt hoeft niet groot te zijn en te blijven.

In maart 2019, dat is een jaar voor de verkiezingen van 2020, had de NDP een grote en drukbezochte massa meeting. Je zag hoe de black label van de macht de top machtsdronken maakte. De buit was binnen dacht men. Een jaar later kwam de rekening, een afstraffing met 10 zetels oftewel 52.000 stemmen! Wat groot leek bleek leeg te zijn.

Op 6 juli 2024 zal de NDP weer zo’n drukbezochte meeting willen beleggen en die van mei dit jaar van de VHP willen evenaren of overtroeven om te bewijzen dat ze een grote partij zijn.

Bekijk hier de film van maart 2019 en oordeel zelf.

Laat dit een bewijs zijn voor de NDP dat een drukbezochte meeting straks op 6 juli geen maatstaf is voor winst straks in 2025. En laat dit een “hint” voor ze zijn dat ze niet met “schreeuwers” moeten komen maar mensen met inhoud.

De NDP kan zich beter druk maken op waarom zij (1) kunnen groeien of (2) stabiel zullen blijven of (3) risico lopen te dalen in aantal stemmen. Er is alle reden voor ze om bezorgd te worden maar tja ik zou gekke henkie zijn om met advies aan hen te komen want zij zijn een grote partij die zelf bepaalt wanneer zij wat vertellen. Ik wil de verstandige en nuchter kiezer de analyse niet onthouden.

De huidige NDP is niet de oude NDP, dat moeten zij beseffen. De huidige NDP heeft geen grip op de racistische sentimenten in de achterban en de partij, de huidige NDP heeft met een voorgesorteerde Simons een foute leider in vergelijking met Bouterse, de huidige NDP is meer met vuilsmijterij bezig terwijl de hele boterberg zo op hun hoofd aan het smelten is dat ze alle zicht op de realiteit verloren hebben. De huidige NDP is omringd door dezelfde financiële cowboys die voor 2020 een ravage hebben aangericht. De huidige NDP is omringd door berm keffertjes die de hele dag rondhangen bij OCER in de hoop straks mee te kunnen eten uit de ruif. De huidige NDP is geen spat veranderd. Zodra zij in 2025 aan de macht kunnen komen dan gaat alles herhalen en misschien in ergere vormen want de hongerige berm keffertjes en de hyena’s van de partij zijn hongeriger dan toen in 2015 of 2020. Je kan je voorstellen wat het gedrag van hongerigen die geen integriteit hebben kan zijn als zij eten zien. Het wordt een ordinaire vreetpartij.

Fatsoen kwijt, social media talibans ingezet

De huidige NDP is niet alleen in aantal stemmen en zetels gezakt maar ook in fatsoen gezien de types waarmee zij zich laten omringen en bedienen. De huidige NDP heeft “foute” types die namens hun de samenleving aan het verzieken zijn met fake nieuws, social media terreur en vuilsmijterij terwijl zij zelf meer boter op hun hoofd hebben dan de hele EU-boterberg en dat ook nog in de hete zon van Suriname. Het druipt ervan af. Ik zal een van die foute types hier aanduiden. Oordeel zelf. Als dit de slagkracht en het niveau van de NDP is dan weet je het al wat het gaat worden.

Gaat de NDP met inhoud en kwaliteit de verkiezingen van 2025 in of kunnen zij alleen via dit soort hulpmannetjes met vuil smijten? Als Adhin zegt dat de leugen de kracht niet vindt in de inhoud maar in de herhaling dan moeten Adhin c.s. niet zelf mannetjes “gebruiken” die zelf leugens verspreiden en herhalen. Dan moeten Adhin c.s. komen met de waarheid die verspreid wordt door gerespecteerden en autoriteiten in de samenleving en niet door berm keffertjes waar er totaal geen respect voor en vertrouwen in is bij het weldenkend deel. Maar tja, wie zijn wij om dat tegen hen te zeggen. De NDP denkt dat ze een grote partij is en dus zelf mogen bepalen.

Nu is het aan de verstandige (!) kiezers om te bepalen.

Ingezonden: Hikmat Mahawat Khan

Ps. De berm keffertjes en hun volgers draaien overuren om ook op mij karaktermoord te plegen als zou Santokhi mij tjauwmin hebben gegeven. De keffertjes die 3 jaren lang het leuk vonden dat Santokhi en zijn regering door mij onder een vergroot glas werd gelegd. Die berm keffertjes bepalen ook het niveau waar toe de NDP is gezakt. Opgepast allen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnArrogante houding en strategie kan de NDP de das om doen, 6 juli uur der waarheid