zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

Albert Ramdin op Financiën, een teken aan de wand!

lees ook ...

Breaking news: probleem 150 visvergunningen in gort droge wo...

CNN meldt dat President Santokhi in Dubai met veel tact, diplomatie en kundigheid het probleem van de 150 visvergunningen met buurland Guyana en President Irfan Ali en Vice President Bharat Jagdeo hee...

Waarom is er nog geen nieuwe minister van Financiën aangesteld, sinds de vorige om persoonlijke redenen met ontslag is gegaan? Een betere vraag is, waarom de minister van Buitenlandse zaken op die post waarneemt. Wie gelooft dat Santokhi geen minister kan vinden? Elke man die Santokhi’s agenda ondersteunt kan op die plaats zitten. Dat is de gewoonte.

Wat voor kaas heeft minister Ramdin gegeten van Financiën? Geen kruimel kaas heeft hij daarvan gegeten en geen drup verstand heeft hij ervan. Iedereen die de corrupte zaak steunt, mag overal zitten. En Ramdin steunt de corrupte zaak, dus moet hij daar zitten en zorgen dat de boevenstreken niet boven water komen. U zegt: hoezo steunt Ramdin de corrupte zaak? Daar kan snel op geantwoord worden.

Kort na het aantreden van deze regering kwam naar boven drijven in die vieze plee van hen, dat zij een staatsinvesteringsinstituut hadden opgericht, dat de raad van ministers niet was gepasseerd en waar de coalitiepartners niet van op de hoogte waren en daardoor in verlegenheid waren gebracht. En wie zaten in de Raad van Commissarissen (RvC) van het investeringsinstituut? Minister Ramdin van buitenlandse zaken met wie de president gewoon twee handen op één buik is en de gewezen minister van Financiën. Hierbij kwam twee jaar later naar buiten, dat er twee miljard United States Dollar in het ‘staats investeringsinstituut’ gestort zou worden door een louche bouwbedrijf uit Italië.

Maar dit geeft dus ook aan waarom de  coalitiepartners niets van het investeringsinstituut mochten weten en het niet langs de raad van ministers kon gaan. Misschien was de rest van de VHP niet eens van het investeringsinstituut op de hoogte, want het móest een kleine groep blijven die stinkend rijk zou worden. Daarom zit minister Ramdin van Buitenlandse Zaken nu de boel in de gaten te houden bij Financiën, zodat niemand ziet wat er in het duister gebeurt.

Ook het Termijndeposito schandaal is het opmerken waard. Hier werden zij uit hebzucht openlijk. Uit haast om te roven hebben ze de banken 80 en 90 procent rente belooft na het vastzetten van hun miljoentjes voor een jaar, en hebben dat ook openlijk bekendgemaakt. Hoe zij (de regering) aan dat geroofde geld gaan komen is nog niet duidelijk, maar het kan natuurlijk ook dat enkele toppers hieraan stiekem hebben meegedaan.

Nee, dat Minister Ramdin waarneemt bij het ministerie van Financiën is een veeg teken! Wij moeten paraat zijn, want eerstdaags komt er weer een misselijkmakend roofschandaal uit. Het komt áltijd uit. Ze zijn nu eenmaal te stom om voor de duvel te dansen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnAlbert Ramdin op Financiën, een teken aan de wand!