dinsdag 3 oktober 2023
33.4 C
Paramaribo
17.9 C
Amsterdam
5
(8)

‘Actueel Suriname’

lees ook ...

President onwaardige jaarrede hemeltergende leugens,drey eye...

In Suriname is men snel op zijn tenen getrapt en selectief hoffelijk. Men kan plots formalistisch worden en verschuilen achter de gedachte van het instituut van President. Als het instituut respect wi...

Dat Suriname steeds meer de afgrond in dendert moge voor iedereen overduidelijk zijn. Maar dat de voorzitter van de DIN meneer John Brewster tijdens het eerste debat van Passie voor Suriname komt verkondigen dat een leider eigenlijk helemaal niets hoeft te doen dan alleen de lijnen uit te zetten, en dat de achteruitgang van het land niet de schuld is van Bouterse, Santokhi of welke voormalige leider dan ook, liet mijn voorhoofd wel behoorlijk fronzen. Op dat moment kwam bij mij heel helder binnen dat hij handelt uit naam van meneer de president Chandrikapersad Santokhi.

Op woensdag 30 augustus j.l. voelde ik mij geroepen om het TikTok-filmpje over de indrukwekkende Shaozhai Bridge van 1176 meter lang, 24.5 meter breed, en dat maar liefst US$ 200.000.000 heeft gekost, te plaatsen op verschillende FB-pagina’s en op die van mezelf. Met de volgende begeleidende tekst:

Brug van US$ 200.000.000 in China en kijk wat men in Suriname naar Guyana wilt bouwen voor US$ 600.000.000 . Deze mensen blijven maar staatsgelden uitgeven als water!

Zo ook plaatste ik dit filmpje in de morgen op de toen nog openbare FB-pagina Actueel Suriname waarop ik vrijwel meteen een reactie kreeg en deze beantwoordde:

‘s Middags wilde ik weten of er meerdere reacties onder mijn post waren geplaatst, maar wat schetste toen mijn verbazing, dat de post verdwenen was! Nadat ik het filmpje weer plaatste, kreeg ik dit keer heel opmerkelijk de mededeling: In behandeling. Bij mijn in behandeling genomen repost vond ik het nodig om de tekst aan te vullen:

 

In het plaatje hierboven haal ik twee reacties aan, maar toen de tweede reactie er stond, heb
ik er niet bij stilgestaan ook daarvan een screenshot te maken. In afwachting op al dan niet herplaatsen van mijn bericht, kwam de ingeving om te kijken wie de beheerders/moderators zijn van deze openbare FB-pagina. En dan popt dit lijstje op:

Meneer John Brewster himself blijkt dus een van de beheerders te zijn. Deze ontdekking geeft mij, zoals ik dat had tijdens het debat op 18 augustus j.l. georganiseerd door Passie voor Suriname, ook nu weer een vieze nasmaak dat meneer John Brewster niet meer en niet minder inderdaad handelt uit naam van meneer de president Chandrikapersad Santokhi. Inmiddels heeft de laatstgenoemde geregeld laten blijken er niet voor land en volk te staan. Dus ook niet voor de vrije meningsuiting.

En of het in behandeling nemen van mijn repost niet genoeg is, even later ben ik zelfs als lid verbannen uit de groep Actueel Suriname! Ik kan niet eens meer bij deze pagina komen, want bij een poging daartoe komt dit tevoorschijn:

En om eerlijk te zijn, lig ik hier niet wakker van. Aan de ene kant is het wel goed dat deze informatie er is, want nu laat meneer John Brewster (en z’n medebeheerders) precies zien wie hij in werkelijkheid is, namelijk verre van open, eerlijk en integer.

Gelukkig zijn er genoeg platforms op FB waar mensen achter staan met duidelijk wel een hart voor land en volk. Daar krijgen alle Surinamers de open en eerlijke informatie waar zij ten alle tijden recht op hebben. Echte en goede leiders accepteren tegengas om te verbeteren waar dat hoognodig is.

Sinds ik ben begonnen met het schrijven van artikelen, merk ik dat er enkele platforms zijn die bij wijze van spreken van de daken roepen dat ze staan voor vrije meningsuiting en persvrijheid, maar niets is minder waar! Mijn vraag is dan: Hoe komt het dat mensen die in essentie niet zo zijn, toch zich niet open, eerlijk en integer etaleren? Meestal is geld de wortel van het kwaad. En bij deze tekst uit de Bijbel wil ik het laten.

Ingezonden: Francis Renfurm

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumn'Actueel Suriname'