donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4
(1)

Aanblijven Akiemboto niet zeker

lees ook ...

Koning Willem-Alexander, wij willen pardon van u zelf horen!...

Nederland wil 19 december aanstaande excuses komen aanbieden voor de slavernij die 300 jaren heeft geduurd, waarbij de slaven die vrijkwamen in 1863, hun bedbedbedovergrootouders ook in slavernij ware...
De uitspraak in de zaak Akiemboto wordt in spanning  afgewacht! Zijn verdediging gevoerd door niemand minder dan een telg uit de van Dijk- Silos dynasty ging er met gestrekt been in. De eis: uitbetaling van het salaris van januari 2021, onmiddellijke stopzetting van de opvolgingsprocedure op straffe van een dwangsom van 200.000 srd per uur.
Akiemboto zou tijdig zijn besluit om aan te blijven  aan het parlement hebben gemeld. Kamervoorzitter Marinus B was echter een andere mening toegedaan.  B  zou Akiemboto ten onrechte de deur hebben gewezen en  hem de toegang tot het Parlement hebben ontzegd.
Akiemboto die in een persbericht  liet weten  waarom hij terugtreedt, ziet weer licht in de tunnel en wil aanblijven! De parlementariër heeft grote zorgen over de ontwikkelingen in Suriname. Akiemboto sprak zich uit over de steeds verslechterende situatie
in het land.
De grote armoede, te weinig zicht op verbetering van de situatie en een steeds verdergaande tweedeling onder bevolkingsgroepen waren voor hem aanleiding terug te treden. Er zou openlijk sprake zijn van racisme waarbij bevolkingsgroepen tegen elkaar worden opgezet.
Deze zorgelijke ontwikkelingen  leiden tot zijn besluit terug te treden.
Daarnaast zou Akiemboto herhaaldelijk worden aangesproken  op de wanprestaties van regering Santokhi / Brunswijk.
Akiemboto een gedreven man, door vriend en vijand geprezen om zijn kennis en kunde, heeft uit vaderlandsliefde gehandeld. In de hoop de ernst van de zaak te onderstrepen en Suriname wakker te schudden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnAanblijven Akiemboto niet zeker