donderdag 13 mei 2021
26.1 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(2)

Wie het Kruis heeft…….moet er Zelf aan Hangen!!!

lees ook ...

Beledig het Volk en het Electoraat neemt Wraak! Valse Stem, ...

Wat denken de Surinaamse autoriteiten wel van zichzelf dat zij het volk openlijk hun minachting tonen? Bij de lancering van het project 'Competitiveness and Sector Diversification' waarover in de Cult...

De vervoerstoelage waarmee de regering zich gezegend heeft is buiten proportioneel groot. Het gaat om bedragen tussen SRD 550 en 750 per dag die door de hoge Pieten gedeclareerd mogen worden. Waar kan je naar toe met je auto in dit land dat je zoveel brandstof verbruikt en zeker tijdens de lockdown? Of worden de dames en heren voor het gebruik van hun eigen auto betaald? Hebben ze nou helemaal hun verstand verloren? Iedereen in het land brengt offers, waarmee ik het gewone volk bedoel en dan denken de leiders, omdat ze een kans hebben gevonden om hun billen te warmen op dure stoelen, dat ze zichzelf extra mogen zegenen.

Iedere burger in dit land betaald zijn of haar vervoer naar het werk zelf en de eerste, de tweede, de derde burger en ga zo maar door moeten dat ook gewoon zelf doen. “De assemblee heeft het beslist’’, is hun uiterst zwak argument. Nou dan draaien ze het gewoon terug. Lijkt mij niet zo moeilijk. Dit volk is een getergd volk. Irriteer ze niet nog meer. De regering probeert gewoon via de verhoging van de brandstoftoelage, inflatiecorrectie toe te passen op de toch al hoge salarissen. Dat is gewoon laag bij de gronds, want het volk mag wel creperen he? En of ze de verhoging hebben aangehouden of niet, maakt niets uit. Het feit alleen dat ze de euvele moed hebben gehad om zichzelf met zoveel geld te zegenen is onmaatschappelijk, asociaal, schandelijk, walgelijk en verwerpelijk.

En notabene hebben ze de mensen die zich voor de koopkrachtversterking hadden geregistreerd en die deze in januari zouden ontvangen, nog geen rooie kopere cent gegeven. Ik heb ze al drie keer een e-mail gestuurd. Ze antwoorden wel netjes hoor, maar voor nette antwoorden koop je niets. Ze zeggen gewoon dat ze nog niet weten wanneer de koopkrachtversterking(de srefidensibonus en de kerstbonus) uitbetaald wordt, maar wel je eigen zak spekken he? Zit je billen maar lekker op het pluche te warmen en hetgeen je zelf aan het volk hebt beloofd, terwijl niemand je wat had gevraagd, nalaat. Ga zo door, we zullen zien hoe lang het duurt.

Zien jullie niet dat het volk pienaart? En dan niet zeggen: maar de winkels zijn dagelijks vol met mensen. Weet je, de mensen die het hardst pienaren vullen de winkels niet, zij zitten thuis met knorrende magen. De financieel meest zwakke personen zie je niet op FB verschijnen om om hulp te vragen, want ze hebben geen smartphone en geen internet. Gelooft u mij, die zijn er. Wij wíllen onze bonus, koopkrachtversterking of hoe jullie het ook willen noemen. WIJ WILLEN HET! Je komt ons niet lekker maken met een bonusverhaal en vervolgens betaal je alleen de landsdienaren uit, waarvan de helft ONproductief is. Lanti no mus’ wer’ un ede. Unu wan wi bonus!

O ja wie zou ook alweer de grootste offers brengen? De sterkste schouders toch? Dat zijn de hoge pieten. Dan nemen jullie het stiekem terug via vervoerstoelage. SRD 650 maal 20 (dagen) is SRD 13000 per maand extra. En de betaling daarvan is alleen maar UITGESTELD. Jullie wachten op het moment om het je toch toe te eigenen. Schandelijk vertoon gewoon! Maak het UITSTEL van de vervoerstoelage gewoon tot AFSTEL en BETAAL ons de srefidensi en kerstbonus waarvoor er speciaal geld was apart gezet volgens de minister van Financiën. Dan is het volk VOORLOPIG tevreden.

Christa Sluisdom

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnWie het Kruis heeft.......moet er Zelf aan Hangen!!!