maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Zwarte radiopresentatoren verkregen rechten voor “White lives matter”

lees ook ...

NS vermindert dienstregeling tussen Breda en Amsterdam

De NS heeft besloten om toch met minder treinen te rijden op het hogesnelheidslijntraject tussen Breda en Amsterdam, ondanks eerdere toezeggingen van staatssecretaris Heijnen (Infrastructuur) dat dit ...

Ramses Ja en Quinton Ward, twee zwarte presentatoren van het radioprogramma Civic Cipher in Phoenix, Arizona kregen rechten van de slogan ‘White Lives Matter’. Het doel is voorkomen dat anderen geld verdienen aan het verkopen hiervan. Er is nu toestemming via hun advocaat nodig om dit te mogen publiceren op T-shirts of stickers.

Merkwaardig genoeg kregen de presentatoren de rechten van een anonieme luisteraar, die ervan uitgaat dat die twee een betere positie hebben om de rechten van deze leus in te zetten. “Wij hebben deze verantwoordelijkheid geaccepteerd”, zegt Ja.

Alhoewel het erop lijkt, dat de leus ontstond als antwoord op “Black Lives Matter” na de dood van George Floyd als gevolg van mishandeling door een blanke politie-agent in 2020. Ook in Nederland werd op de dam gedemonstreerd.

Extreem-rechtsen hebben de gelegenheid aangegrepen om te argumenteren dat men de levens van zwarte mensen belangrijker vindt. Toch heeft niet alleen het wereldwijde protest, die toen ontstond dit doen ontstaan.

De leuze White Lives Matter werd in 2015 gelanceerd door de Amerikaanse rechts-extremistische groep Aryan Renaissance Society, daarna werd het verder gepromoot door de Ku Klux Klan en een ander extreme-rechtse groep Proud Boys.

White Lives Matter is ook in Nederland omstreden, en deden politieke partijen aangifte, omdat hun posters beklad werden onder andere met deze leuze.

White Lives Matter en leuzen als Blue Lives Matter (ter ondersteuning van politieagenten) en All Lives Matter zijn bekende slogans die gebruikt worden als antwoord op  Black Lives Matter.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandZwarte radiopresentatoren verkregen rechten voor "White lives matter"