Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Zwarte man in Amerika voor ogen zonen door politieagent neergeschoten

Geplaatst

op

Man Doodgeschoten Voor Ogen Kids. Foto Newsbreak

Een zwarte man in de Amerikaanse plaats Kenosha in de staat Wisconsin is gisteren door een agent neergeschoten. De man, Jacob Blake, werd van dichtbij door meerdere kogels geraakt nadat de politie wegens meldingen van huiselijk geweld ter plaatse was gekomen. De betrokken agenten zijn voorlopig op non-actief gesteld. Hij is voor zijn kinderen van 3, 5 en 8 jaar neergeschoten.

Blake is in zorgelijke toestand in een ziekenhuis opgenomen. Hij was ongewapend en is in de rug geschoten toen hij in een auto wilde stappen. Volgens een omstander had de man eerder een ruzie tussen twee vrouwen willen sussen.

Gisteravond zijn er direct na het incident ongeregeldheden uitgebroken in Kenosha. Honderden mensen trokken naar het politiebureau en bestookten de politie met stenen. Ze richtten veel vernielingen aan. In de plaats is een nachtelijk uitgaansverbod afgekondigd, maar volgens lokale media duurden de onrust tot diep in de nacht.

In een video die rondgaat op Facebook is te zien hoe de man van de passagierskant van een auto naar de bestuurderskant loopt. Op het moment dat hij wil instappen, grijpt een van de politieagenten hem bij zijn T-shirt, waarna hij het vuur opent. Er zijn zeven geweerschoten te horen. De familie van het slachtoffer heeft een advocaat in de arm genomen. Tegenover CNN heeft die gezegd dat de kinderen van Blake in de auto zaten toen hun vader werd neergeschoten.

Onderzoek

De gouverneur van Wisconsin, Tony Evers, zegt dat er een onderzoek komt. Hij heeft op Twitter zijn medeleven betuigd aan de familie en de hoop uitgesproken dat Blake het overleeft. ‘Hoewel we nog niet alle details hebben, weten we wel zeker dat hij niet de eerste zwarte man of persoon is die is neergeschoten of gedood door toedoen van iemand van de politie’, schreef hij. De betrokken agenten zijn op non-actief gesteld terwijl het onderzoek loopt.

Het incident komt na maanden van wereldwijde felle protesten en spanningen naar aanleiding van de dood van George Floyd, een zwarte man die in mei in Minneapolis overleed. De Amerikaanse politie is zwaar onder druk komen te staan door alle kritiek en protestacties.

Culturu.com

13 Reacties
13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerrit
maandag 24 augustus 2020 23:27

Waarom maken ze niet een leger om tegen de politie te vechten. Is gewoon oorlog met de politie tegen zwarte mensen. Voor de kinderen. Wel ik zou elke avond de kinderen van die agenten terug pakken. .. die agenten moeten het zelfde voelen.. zelfde munten terug betalen

Gerrit
maandag 24 augustus 2020 23:29

Waarom is dit niet in de media gebracht zoals Floyd

Rika de jong van amsbergen
dinsdag 25 augustus 2020 01:00

IK HOOP DAT ER GAUW EEN FIMPJE OVER DEZE INCIDENT OP FACE BOOK VERSCHIJNT.IK HOOP DAT HIJ HET OVERLEEFT..VAN ACHTEREN GESCHOTEN HEEL LAF EEN ONGEWAPENDE BURGER
SHAME UN YOU

Jo Jo
dinsdag 25 augustus 2020 08:18

Omdat hij gewoon doorloopt terwijl ze zeggen dat ie moet stoppen en vervolgens in een auto duikt, voor hetzelfde geld pakt hij daar een wapen………
Als hij gewoon gestopt was was er niets gebeurd.

Emile
dinsdag 25 augustus 2020 08:41

Jo jo mag je iemand doden als hij wegrent? Hij is doorzeefd met kogels vlak voor zijn vriendin en kinderen. Als hij wit was hadden ze hem nooit als een beest nerrgeknald. Hopelijk branden ze de stad weer plat

Radskoemar
dinsdag 25 augustus 2020 10:55

Ze hadden hem toch ook in zijn voet kunnen schieten. Maar 7 kogels alleen om hem te willen doden. Maar schijnt dat hij in het ziekenhuis ligt. Deze agenten krijgen poging tot moord. Ik vraag me af als het nog wel leuk is om agent te willen zijn.

Percy
dinsdag 25 augustus 2020 12:52

Deze zaak heeft twee kanten. Wat heeft de politie hem toe geroepen, waarom rent hij weg, en wat ging hij in de auto doen ? De politie heeft hem gelukkig niet gedood, maar om nu meteen een oordeel te hebben is te snel. Wat de media schrijft en wat er werkelijk gebeurt is, daar zit meestal een groot verschil in. De politie wordt veel uitgescholden en bedriegt zo door hun werk dagen heen. Maar wat als er geen politie meer is, als niemand geen zin meer heeft om politie te worden ? Als wij de politie met respect naderen en… Lees verder »

Tungtin
vrijdag 28 augustus 2020 15:06

Jo Jo de politie mag alleen gericht schieten op mensen die vuurgevaarlijk zijn en echt een wapen in de hand hebben. Ze konden Blake in de dijen of kuiten hebben geschoten. Geloof het maar. Na zo’n schot ga je nergens heen. Mij is verteld dat het erg veel pijn doet en werkt ook verlammend. Ze stonden met z’n vieren om de auto van Jacob Blake, dus hoezo is die man een gevaar voor hun leven geweest? Slappe smoezen. Ze zijn opgeleid om met geweld om te gaan maar zijn vaak zelf de veroorzakers van dodelijk geweld. Nu hebben ze achteraf… Lees verder »

Tungtin
vrijdag 28 augustus 2020 15:10

Maar zulke schietgrage agenten kwamen en komen er steeds ongeschonden vanaf. Pas als je goede advocaten kunt inhuren en als je iemand van betekenis bent kun je er een zaak van maken. Rascistische witte agenten kijken wel uit dat ze Oprah, Michael Jordan, Colin Kaepernick, Tiger Woods enzv niet onnodig lastig vallen of neer schieten. Zulke agenten, en hun chefs verliezen dan hun baan. De betreffende stad krijgt een proces aan zijn broek en moet vaak ook miljoenen smartengeld betalen. De burgemeester en officier van justitie worden daarna ook niet herkozen. Ben je een simpele burger (een nobody) dan wordt… Lees verder »

Laatst bewerkt op 28 dagen geleden door Tungtin
Tungtin
vrijdag 28 augustus 2020 15:14

Blanke discriminatie t.o.v. niet blanken worden altijd gemarginaliseerd en in de doofpot gestopt. Het is raar maar er zijn zwarten in de US en bv ook in Nederland die het ook dood proberen te zwijgen. Uit opportunisme? (dan zullen de blanken mij als één van hen beschouwen), uit valse schaamte? (om niet als lastig gevonden te worden). In elk geval. Niks doen en het probleem ontkennen houdt deze situatie in stand. Ook al staat het in de wet. Jou recht op dit, op dat, krijg je niet zomaar. Je moet het steeds opeisen. Kijk maar om je heen. Mensen worden… Lees verder »

Tungtin
vrijdag 28 augustus 2020 15:16

Voorbeeld?
Kijk maar naar Donald Trump van de VS. Er is door de Wasinghton Post bijgehouden dat er per dag tientallen leugens uit die psychopathische racistische kop van hem komen. Zelfs zijn lichaam verdraagt die hoeveelheden onwaarschijnlijke leugens niet. Let maar op zijn houding als je hem weer leugens uit zijn mond ziet persen. Het lijkt wel alsof de man aan het werpen is.

Rama
maandag 31 augustus 2020 02:36

Gewoon netjes meewerken met de politie was te veel gevraagd voor hem. Wanneer je de politie provoceert dan mag je een reactie daarop verwachten.

Rita
maandag 31 augustus 2020 04:44

Als je zoon wegrent mag niemand jou zoon in de rug schieten. Weet je wat jij zou doen als het je kind was. Dan zou jij Rama, andere woorden gebruiken . Waarom niet in de benen. Nu is die persoon verlamd hij had wel dood kunnen zijn met 7 kogels in de rug. Poging hem te vermoorden. Die agenten gaan de bak in. Niet voorde lol voor racisme een witte zouden ze niet in de rug schieten.Advertentie

Buitenland

300 miljoen doses coronavaccin voor Nederland ligt stil

Geplaatst

op

Vaccine 5074670 340

De 300 miljoen doses aan coronavaccin die Nederland ondertussen al heeft ingekocht ligt vooralsnog stil. De stillegging heeft te maken met de proeven die gedaan zijn met de Oxfordvaccin in de Verenigde Staten (VS). Ruim twee weken geleden is een zeldzame ruggenmergontsteking ontdekt bij een proefpersoon.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wil zich hierover niet uitlaten. De potentiele coronavaccins zullen extra op veiligheid worden getest zegt het EMA. De ontwikkeling geschied volgens het Geneesmiddelenbureau op hoge snelheid. Gesteld wordt dat de vertraging die de ruggenmergontsteking met zich mee brengt geen oorzaak is van het voorlopig stil houden van het vaccin.

In de VS is de tegenslag heel erg hoog. Er is aangegeven dat de marktaanvraag pas door AstraZeneca kan worden ingediend, wanneer voldoende proefpersonen het virus hebben opgelopen en er een betrouwbare oordeel geveld kan worden.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Vervolging van een agent bij doodschieten zwarte vrouw zorgt voor protesten in Kentucky

Geplaatst

op

Breonna 01 As Ht 200513 Hpmain 16x9 992

De vervolging van maar één agent voor het doodschieten van de zwarte vrouw Breonna Taylor, heeft voor grote protesten gezorgd in Kentucky. Dit besluit is onlangs genomen door de officier van Justitie in de Amerikaanse Staat Kentucky. Veel politici hebben boos gereageerd hierop.

Eerder in maart dit jaar is de 26- jarige Breonna Taylor in haar eigen huis doodgeschoten door de politie van Louisville. Het ging om een huiszoeking, waarbij een politieonderzoek was voortgezet. Drie agenten in burger kleding zijn haar appartement binnengedrongen. Op een gegeven moment volgde er een schietpartij tussen de vriend van Taylor en de agenten.

De vervolging heeft te maken met het in gevaar brengen van de buren tijdens de schietpartij met de agenten. In deze zaak worden de twee andere betrokken agenten niet vervolgt. Al maanden roepen betogers om het vertrek van de agent. De rol van de andere agenten wordt nog onderzocht.

-Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen