Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Zware speculaties over gezondheidstoestand Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un

Geplaatst

op

Kim Jong Un. Foto The Communits

Er wordt zwaar gespeculeerd over de gezondheidstoestand van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Zuid-Koreaanse media melden dat Kim deze maand medisch is behandeld en nu mogelijk kampt met gezondheidsklachten. De VS houden de berichtgeving over de gezondheid van Kim bij. Tegenover CNN heeft een Amerikaanse overheidsfunctionaris gezegd dat de gezondheid van Kim in groot gevaar is.

Een tweede bron die bekend was met de inlichtingendienst vertelde CNN dat de VS de rapporten over de gezondheid van Kim nauwlettend in de gaten heeft gehouden. Kim miste onlangs de verjaardag van zijn grootvader op 15 april, wat speculaties opriep over zijn welzijn. Hij was vier dagen daarvoor op een regeringsvergadering gezien.

Een andere Amerikaanse functionaris vertelde CNN gisteren, dat de bezorgdheid over Kim’s gezondheid geloofwaardig is, maar dat de ernst moeilijk te beoordelen is. Nationale veiligheidsadviseur Robert O’Brien zei dat de VS de rapporten over Kim’s gezondheid “nauwlettend in de gaten houdt”.

‘We houden deze rapporten nauwlettend in de gaten’, zei O’Brien vandaag in een interview met Fox News. ‘Zoals u weet, is Noord-Korea een zeer gesloten samenleving”, zei hij.

Daily NK, een online krant in Zuid-Korea die zich richt op Noord-Korea, meldt dat Kim naar verluidt op 12 april een cardiovasculaire systeemprocedure heeft gekregen. Kim kreeg de cardiovasculaire procedure vanwege ‘overmatig roken, obesitas en overwerk’, volgens de nieuwssite, en wordt nu behandeld in een villa in Hyangsan County na zijn procedure.

Na te hebben vastgesteld dat de toestand van Kim was verbeterd, keerde het grootste deel van het medische team dat hem behandelde op 19 april terug naar Pyongyang en slechts een deel bleef achter om toezicht te houden op het herstel van Kim, aldus de nieuwssite. CNN kan de melding niet bevestigen.

Een Zuid-Koreaanse bron vertelde CNN gisteren, dat de topleiders van het land zeer goed op de hoogte zijn van berichten over de gezondheidstoestand van Kim, maar de door Daily NK gepubliceerde details niet kan verifiëren. De bron erkende dat Kim’s problemen met betrekking tot gewicht en roken bekend zijn, maar maakte duidelijk dat ze wachten op informatie.

Het presidentiële huis van Zuid-Korea zei in een verklaring aan verslaggevers dat ze niets te bevestigen hebben over berichten van Kim’s gezondheid en dat er ‘geen ongebruikelijke tekenen’ zijn ontdekt in Noord-Korea. Het ministerie van Defensie heeft geen commentaar gegeven.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Printertje

Zijn deze dingen toch. Als hij dood gaat word het weer moeilijk. Wie gaat de knop met pakket bedienen? Moeilijke situatieAdvertentie

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder

Buitenland

Regering Trump stelt sancties in tegen China

Geplaatst

op

Download

China mag in de komende periode sancties van de regering- Trump verwachten. Dit laat Trump weten. Het land heeft zijn grip op de autonome regio Hongkong vergroot.

Het land wilt een nieuwe nationale veiligheidswet die het mogelijk maakt Chinese veiligheidsdiensten in HongKong in te zetten. Dit is voor de Verenigde Staten geen voorstel. Met deze wet moet er een einde komen aan de vrijheid van burgers in de stadstaat. Deze staat is groter dan China.

Door de wet zou het ministerie van Financiën in Amerika vele rekeningen van Chinese hoogwaardigheidsbekleders en bedrijven kunnen bevriezen. De regering- Trump heeft nog geen definitief besluit genomen over de sancties.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen