Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Zuiderbuurland Suriname, Brazilië, heeft meer dan 50.000 coronadoden

Geplaatst

op

Luchtfoto Begraafplaats In Latijns Amerika. Foto Bbc

Hoewel president Jair Bolsonaro het nieuwe coronavirus had afgedaan als ‘een gewoon griepje’ blijft het aantal doden dagelijks stijgen. Brazilië, het zuiderbuurland van Suriname, telt 50.659 doden en meer dan een miljoen coronabesmettingen. Deze cijfers zijn zondag door het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. Zaterdag leunde Brazilië al tegen de vijftigduizend aan, een aantal dat werd gepasseerd met de haast 650 sterfgevallen die gisteren erbij kwamen.

Het Zuid-Amerikaanse land is nu de grootste brandhaard na de Verenigde Staten met totaal 1.085.038 besmettingsgevallen. Volgens experts liggen de werkelijk aantallen vermoedelijk veel hoger. In Brazilië wordt er maar weinig getest.Het aantal besmettingen in Brazilië passeerde vorige week al één miljoen, gisteren werden meer dan 17.000 nieuwe coronapatiënten geconstateerd. 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gisteren bekendgemaakt dat er een recordaantal nieuwe besmettingsgevallen is geregistreerd binnen 24 uur: 183.020. De grootste stijging deed zich voor in Noord- en Zuid-Amerika met 116.000 nieuwe geïnfecteerden. Het oude record (181.232) dateert van 18 juni. Wereldwijd (216) landen zijn er 8.708.008 bevestigde besmettingen en 461.715 geregistreerde COVID-19-doden volgens de WHO.

Situatie in Suriname

Ook in Suriname is het aantal positieve gevallen in een korte tijd fors toegenomen. Het land telt nu 314 positief geteste personen. Van dit aantal zijn er 200 actieve gevallen. Er zijn nu 106 personen genezen verklaard van het virus, 403 in quarantaine en acht doden. President Desi Bouterse heeft ingaande gisteren, ondanks de toename in het aantal doden en besmettingen, de total lockdown opgeheven.

Bedrijven en organisaties kunnen wederom hun normale openingstijden aanhouden met inachtneming van de sociale afstanden, handen wassen en mond- en neusbedekking dragen. Uiteraard rekening houdend dat eenieder om 20.00 uur weer thuis is. De volgende sectoren blijven gesloten voor het publiek, te weten: hotels, casino’s, gebedshuizen, overdekte groenten-, fruit-, vlees- en vismarkten, bordelen en bars.

Overdekte sportscholen blijven gesloten. Indien sportactiviteiten in de open lucht worden georganiseerd zal men de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen in acht moeten nemen. Contactsporten blijven verboden. Voor restaurants is de afhaal- en delivery service weer mogelijk. Bewoners van bejaarden- en kindertehuizen worden toegestaan om bezoek te ontvangen; met dien verstande dat elke bewoner slechts één bezoeker per dag mag ontvangen.

Binnenlandse vluchten van personen en goederen worden onder stringente richtlijnen toegestaan. Bij elke maatregel zullen de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen blijven gelden. Dit betekent dat men de sociale afstand moet bewaren, frequent de handen wast en mond- en neusbedekking draagt. De samenscholing blijft gesteld op maximaal vijf personen.

Het staatshoofd benadrukte in zijn toespraak dat de opheffing van de totale lockdown niet betekent dat men zich vrij kan bewegen over landsgrenzen. “Al onze grenzen blijven gesloten,” zei de president. 

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg zet morgen (Lelydorp-Koewarasan-Rijsdijk), woensdag (Paramaribo Noord) en donderdag (Paramaribo-Zuid) zogenoemde drive and walk through-testlocaties op met als doel COVID-19 in te dammen.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Terence
maandag 22 juni 2020 18:32

Meer dan 1 miljoen besmettingen telt BraziliëAdvertentie

Buitenland

WHO meldt wereldwijde recordgroei van coronavirus

Geplaatst

op

Who 4984801 340

Het coronavirus kent een wereldwijde recordgroei. Dit heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gemeld. Er zijn 230.370 infecties gemeld binnen 24 uur. Uit medisch onderzoek is gebleken dat de grootste stijgingen uit de Verenigde Staten komen, gevolg door India, Brazilië en Zuid- Afrika.

In de VS alleen zijn er meer dan 135.000 doden gemeld, en een aantal van 3,3 miljoen geïnfecteerden. In Brazilië meer dan 72.000 doden en 1,9 miljoen geïnfecteerd. Eerder heeft de WHO een record aantal van 228.102 gevallen gemald op 10 juli in de maand juli. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Amitabh Bachchan, zoon en schoondochter Aishwarya Rai besmet met coronavirus

Geplaatst

op

Amitabh En Abhishek Bachchan. Foto Indian Express

De 77-jarige Bollywoodacteur Amitabh Bachchan is besmet met het coronavirus. Abhishek Bachchan, de 44-jarige zoon van de acteur, meldde zaterdag via Twitter dat hij net als zijn vader positief getest heeft op het coronavirus. Zowel vader als zoon zouden met milde symptomen zijn opgenomen in een ziekenhuis.

Ook de vrouw van Abhishek, de actrice en voormalig Miss World Aishwarya Rai (44), en haar negenjarige dochter zijn positief getest op het virus. Verschillende media hebben dit zondag gemeld. Het is niet duidelijk of moeder en dochter in het ziekenhuis zijn opgenomen.

De 77-jarige acteur roept iedereen die zich de afgelopen tien dagen in zijn nabijheid heeft bevonden op om zich te laten testen op het virus.

De 46-jarige Rai werd in 1994 uitgeroepen tot Miss World en is sindsdien te zien geweest in verschillende films.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen