Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Zelfmoordaanslag in Somalië: 12 doden

Geplaatst

op

door

In Somalië zijn er 12 doden geregistreerd na een aanval van gewapende groepen in een hotel in de Somalische hoofdstad Kismayo. Een politieofficier heeft dit vrijdag avond bevestigd.

Terreurgroep al-Shabaab eiste de aanslag op via Radio Andalus, een prorebellenzender, en zei dat er nog steeds strijders zitten in het hotel.

Grote delen van Zuid- en Centraal Somalie wordten gecontroleert door Al- Shabaab. Deze groep voert regelmatig aanvallen uit op de ordehandhavers en burgers. Amerikaanse soldaten en vredestroepen van de Afrikaanse Unie staan de regering bij in de strijd tegen de soennitisch extremistische groep. ot;,”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

‘Britse agenten gaan vrouw diplomaat verhoren’

Geplaatst

op

door

Britse agenten zullen in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren, die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië.

In augustus kwam een 19-jarige Brit om het leven in het Engelse graafschap Northamptonshire. Hij werd met zijn motor geschept door de auto van de Amerikaanse Anne Sacoolas, die volgens Britse media na het ongeval op de vlucht sloeg en door haar diplomatieke immuniteit het land kon verlaten. Het ongeval heeft in het Verenigd Koninkrijk voor ophef gezorgd.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, gaf eerder aan dat de regering was gewaarschuwd door de Verenigde Staten dat Sacoolas Groot-Brittannië zou verlaten. Maar de politie kon volgens hem niets doen om haar in het Verenigd Koninkrijk te houden.

Lees verder

Buitenland

Aziatische voetbalbond mijdt Noord-Korea

Geplaatst

op

door

Nadat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Noord- en Zuid-Korea vorige week moest worden gespeeld onder strikte voorwaarden heeft de Aziatische voetbalbond AFC besloten de finale om de AFC Cup te verplaatsen van Pyongyang naar Shanghai. Het duel om de op één na belangrijkste clubtrofee in Azië gaat op 2 november tussen het Noord-Koreaanse Club 4.25 SC en Al Ahed uit Libanon.

Van het duel tussen Noord- en Zuid-Korea waren geen livebeelden te zien. De tribunes werden slechts bevolkt door enkele genodigden en fans uit Zuid-Korea en buitenlandse journalisten waren niet welkom in het Kim Il Sung Stadion. De aanwezige FIFA-baas Gianni Infantino reageerde al teleurgesteld dat het duel in een vrijwel leeg stadion werd gespeeld, de Zuid-Koreaanse bond riep op tot maatregelen tegen de noorderbuur.

Sponsors en partners van de AFC spraken de afgelopen dagen hun zorg uit over de uitstraling van de finale. Omdat de AFC een live-uitzending zeker moest stellen, werd besloten tot een verhuizing van het duel naar China.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X