Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Zanger Johnny Nash overleden

Geplaatst

op

Johnny Nash. Foto Fox News

De Amerikaanse reggae en pop singer-songwriter van de bekende hit ‘I can see clearly now’ uit 1972, Johnny Nash, is overleden. Zijn familie heeft zijn overlijden bekendgemaakt.

De 80-jarige Nash, wiens gezondheid achteruitging, stierf gisteren een natuurlijke dood in zijn huis, vertelde zijn zoon aan Amerikaanse media. Nash, geboren in Houston, was één van de eerste niet-Jamaicaanse zangers die reggaemuziek opnam in Kingston, Jamaica.

Van zijn single ‘I Can See Clearly Now’ werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Het nummer bereikte de top van de Billboard Hot 100-hitlijst in 1972, waar hij vier weken bleef staan. Hij had ook een nummer één hit in het Verenigd Koninkrijk in 1975 met Tears on My Pillow.

Nash zong eerst pop en later reggae. Hij was bevriend met Bob Marley en hielp hem aan het begin van zijn carrière. Later had Nash een hit met zijn cover van Marleys nummer Stir it Up.

Hij begon zijn zangcarrière in een koor van een baptistenkerk. Op zijn dertiende kreeg hij lokale bekendheid in Houston door een optreden in de televisieshow Matinee.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Buitenland

Guyanese bedrijven krijgen financiering van agentschappen VS

Geplaatst

op

President Ali 2

Guyanese bedrijven krijgen US$ 200 miljard van verschillende agentschappen in de Verenigde Staten (VS). In de komende jaren verwacht Guyana een goede ontwikkeling zeker op het gebied van olie. Een brug tussen Suriname en Guyana is een van de zaken die opgepakt zal worden. Hiernaast zal er ook ontwikkeling worden gebracht in een diepzeehaven en een nieuwe Demerara- havenbrug over de Demerara rivier. Het land gelooft in vaste inkomsten die zullen voortvloeien uit de olie en gassector van Guyana.

Het land is momenteel bezig hard te werken aan een betere ontwikkeling. Ook heeft de VS een vertegenwoordiging van personen van zeg agentschappen gestuurd voor gesprekken met het land. De ontmoeting is gepland voor morgen, waarbij de zes agentschappen de locale Private Commission zullen ontmoeten. De delegatie zal bestaan uit; Department of Treasury, de Export- Import Bank of the United States, de US International Development Finance Corporation, het Department of State, het Department of National Security en het Department of Homeland Security.

Naast de ontmoeting met de Private Sector Commission en andere commerciële belanghebbenden zal de delegatie ook Guyana’s president Irfaan Ali ontmoeten. Het zal een tweedaagse bezoek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen