Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

WWF: Azië wilt af van dierenmarkten

Geplaatst

op

763

Mensen in Azië willen van dierenmarkten af. In een verklaring medlt het Wereldnatuurfonds (WWF), dat de Aziatische bevolking het wel heeft gehad met de zogenoemde Wildlife markets. Op deze markten worden exotische dieren verkocht.

Nu het volgens wetenschappers de oorsprong van het coronavirus is, is men extra alert. Door middel van een enquête onderzoek heeft het WWF de mening van het Aziatische volk kunnen horen. Volgens het onderzoek geeft tachtig procent aan dat een pandemie tegen gegaan kan worden door sluiting van de dierenmarkten.

Autoriteiten in de Zuid- Chinese stad Shenzhen willen het eten van honden en katten verbannen. Deze maatregel gaat per 1 mei 2020 in. – Culturu.com

6 Reacties

6
Reageer op dit artikel

1000
Jaimi

Goedzo opgeruimd staat netjes met al die rotzooi. Wanneer de mens stopt met het eten van Chinees afhaal en restaurants dan zullen ze begrijpen dat we ze niet meer moeten

Jane dane

2020 moet het jaar worden dat dieren een stem hebben eindelijk. Stop met alle markten.. Stop. Met alle industrie berengal. Tijgers walvissen noem het op… Gewoon stoppen

Andries

Waarom grijpt de wereldmacht niet in? .als ze dode honden blijven eten moeten ze in China blijven. Heel de wereld steunt op China.wie onderzoekt als het echt kip is wat we eten wat uit China komt. Boycots alles wat Chinees is denken de mensen misschien? . Ik vertrouw die bami soep niet meer wat je 1 euro koopt in de supermarkt. Ze zeggen kip. Misschien is het wel rat??.

maanvol

Wat misdadig! Waarom wachten tot 1mei, en niet per direct verbieden?

Wiskey

Waarom alleen honden en katten verbieden? What about vleermuizen, ratten, kikkers, slangen en tal van andere exotic foods…wanneer komt er een einde daarvan??? En iedereen klaagt over eetbare producten uit china, waarom koop je dan??? Laat ze maar staan op de rekken!!! Dan zullen ze zelf stoppen ermee.

Sophia.

Ik ben blij en gelukkig dat geen wilddieren in de mark te verkopen.
Honden en katten is een huisdieren.
Niet om te eten.Advertentie

Buitenland

RIVM: 16 nieuwe patiënten opgenomen vanwege COVID-19

Geplaatst

op

Web 1510binrivm2jpg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat er 16 nieuwe gevallen opgenomen vanwege het coronavirus. Deze nieuwe gevallen doen het aantal stijgen naar 11.713 gevallen. In de afgelopen periode zijn er zeker 32 sterfgevallen gemeld.

In deze week zijn er zeker 23 sterfgevallen gemeld. Ook in de afgelopen maanden zijn er sterfgevallen aangegeven. Het sterftecijfer en nieuwe besmettingen daalt wel drastisch. Volgens het RIVM heeft deze afname te maken met de maatregelen die genomen zijn door het kabinet.- Culturu.com

Foto bron: NRC

Lees verder

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen