Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

WWF: Azië wilt af van dierenmarkten

Geplaatst

op

763

Mensen in Azië willen van dierenmarkten af. In een verklaring medlt het Wereldnatuurfonds (WWF), dat de Aziatische bevolking het wel heeft gehad met de zogenoemde Wildlife markets. Op deze markten worden exotische dieren verkocht.

Nu het volgens wetenschappers de oorsprong van het coronavirus is, is men extra alert. Door middel van een enquête onderzoek heeft het WWF de mening van het Aziatische volk kunnen horen. Volgens het onderzoek geeft tachtig procent aan dat een pandemie tegen gegaan kan worden door sluiting van de dierenmarkten.

Autoriteiten in de Zuid- Chinese stad Shenzhen willen het eten van honden en katten verbannen. Deze maatregel gaat per 1 mei 2020 in. – Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jaimi
dinsdag 7 april 2020 08:45

Goedzo opgeruimd staat netjes met al die rotzooi. Wanneer de mens stopt met het eten van Chinees afhaal en restaurants dan zullen ze begrijpen dat we ze niet meer moeten

Jane dane
dinsdag 7 april 2020 09:37

2020 moet het jaar worden dat dieren een stem hebben eindelijk. Stop met alle markten.. Stop. Met alle industrie berengal. Tijgers walvissen noem het op… Gewoon stoppen

Andries
dinsdag 7 april 2020 10:18

Waarom grijpt de wereldmacht niet in? .als ze dode honden blijven eten moeten ze in China blijven. Heel de wereld steunt op China.wie onderzoekt als het echt kip is wat we eten wat uit China komt. Boycots alles wat Chinees is denken de mensen misschien? . Ik vertrouw die bami soep niet meer wat je 1 euro koopt in de supermarkt. Ze zeggen kip. Misschien is het wel rat??.

maanvol
dinsdag 7 april 2020 11:27

Wat misdadig! Waarom wachten tot 1mei, en niet per direct verbieden?

Wiskey
dinsdag 7 april 2020 14:02

Waarom alleen honden en katten verbieden? What about vleermuizen, ratten, kikkers, slangen en tal van andere exotic foods…wanneer komt er een einde daarvan??? En iedereen klaagt over eetbare producten uit china, waarom koop je dan??? Laat ze maar staan op de rekken!!! Dan zullen ze zelf stoppen ermee.

Sophia.
dinsdag 7 april 2020 15:34

Ik ben blij en gelukkig dat geen wilddieren in de mark te verkopen.
Honden en katten is een huisdieren.
Niet om te eten.Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen