woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

WHO verliest contact met ziekenhuispersoneel in Gaza

lees ook ...

Paus Franciscus annuleert deelname aan COP 28 in Dubai

Paus Franciscus heeft helaas moeten besluiten om niet aanwezig te zijn bij de aanstaande COP 28-klimaatconferentie in Dubai, die gepland staat voor aanstaande donderdag. Op advies van zijn artsen heef...

Het contact met het ziekenhuispersoneel van het Al Shifa- ziekenhuis in Gaza is verbroken, nadat Israelische troepen een inval hebben gepleegd. Dit meldt het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag, woensdag 15 november 2023.

Volgens Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur- generaal van de WHO, zijn de berichten over de militaire inval in Shifa zeer zorgwekkend. “Opnieuw zijn we het contact met het personeel in het ziekenhuis kwijt. Er heerst grote bezorgdheid over de veiligheid van het personeel en de patienten’’, aldus Tedros.

De Israelische troepen zijn het ziekenhuis binnengevallen en hebben de kamers en kelder doorzocht, geven ooggetuigen aan. “Ziekenhuizen zijn geen slagvelden”, voegt Tedros toe. Vooralsnog is het bekend dat Hamas- strijders een hoofdkwartier hebben in tunnels eronder. Alleen ontkent Hamas dat dit het geval is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandWHO verliest contact met ziekenhuispersoneel in Gaza