Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Wetenschappers weten niet zeker waarom het coronavirus in sommige staten toeneemt en in andere niet

Geplaatst

op

Dr. Michael Osterholm, directeur van het Center for Infectious Disease Research and Policy aan de Universiteit van Minnesota, deelde vandaag mee, dat wetenschappers niet weten waarom coronavirusgevallen in bepaalde staten toenemen en in andere niet.

Momenteel zijn er 22 staten waar het aantal Covid-19 gevallen toeneemt, 8 waar het niveau stabiel is en 21 staten waar het afneemt.

De vrees voor een tweede coronavirusgolf woog zwaar op de Amerikaanse aandelenmarkten, die vorige week lager sloten.

Volgens de Associated Press bereikte Texas deze week recordhoogtes voor ziekenhuisopnames en nieuwe gevallen van het coronavirus, aangezien Lina Hidalgo, de hoogste ambtenaar van de provincie in Houston, waarschuwde dat de staat mogelijk de afgrond van een ramp nadert.

Alabama, dat vorige maand begon met heropening, toonde meer dan een kwart van de 23.000 gevallen van de staat in de afgelopen twee weken, terwijl Arkansas, dat sinds Memorial Day ziekenhuisopnames en actieve gevallen heeft verdubbeld, de grootste eendaagse piek van 731 gevallen rapporteerde. Arizona is een nieuwe hotspot geworden doordat nieuwe gevallen van minder dan 400 per dag naar meer dan 1.000 per dag zijn gestegen, terwijl gezondheidsfunctionarissen in Oklahoma waarschuwden dat de piek van het Tusla-gebied in voorkomende gevallen verband hield met buitenevenementen. Er zijn ook gevallen in Californië, omdat de staat doorgaat met heropenen en het testen uitbreidt, maar gezondheidsfunctionarissen merkten op dat het positiviteitscijfer en ziekenhuisopnamen beide stabiel zijn gebleven.
De democratische gouverneur Kate Brown gaf tevens aan, dat Oregon deze week zou stoppen met het opheffen van verdere beperkingen. De stijging in voorkomende gevallen is deels toe te schrijven aan de heropening van sommige provincies. Oregon meldde donderdag 178 nieuwe gevallen, het hoogste aantal sinds de uitbraak begon.

Osterholm vindt de toename van gevallen en ziekenhuisopnames in het hele land alarmerend, maar hij erkende dat stijgingen in gevallen van het coronavirus niet in het hele land voorkomen.

Tot op heden is ongeveer 5% van de Amerikaanse bevolking besmet met het coronavirus. Volgens Osterholm zal het virus niet rusten voordat het ongeveer 60% tot 70% van de bevolking heeft bereikt.
Hoewel hij benadrukt dat de trends in coronavirusgevallen en ziekenhuisopnames moeten worden gevolgd, wanneer de staten heropenen, schrijft hij de toename niet noodzakelijkerwijs toe aan de heropening zelf omdat de stijgingen niet landelijk zijn.

Er is geen nationaal plan van aanpak. Moeten de staten opnieuw ingrijpen als er een aanzienlijke toename van het aantal gevallen zich manifesteert, vooral als de gezondheidszorgstelsels overweldigd worden, zoals in sommige staten te zien is? Wat moet er voorts gebeuren als het aantal gevallen in een bepaalde staat steil daalt?

Osterholm voegt eraan toe dat staten die pieken zien in zaken moeten reageren, maar merkte op dat het land een manier moet vinden om de samenleving vooruit te laten gaan zonder opnieuw te sluiten.

Of de stijging van het aantal gevallen kan worden toegeschreven aan protesten in het hele land die zijn veroorzaakt door de dood van George Floyd, kan op dit moment niet met zekerheid worden gezegd. Daarvoor is het te vroeg. Pas over een week tot twee weken zal dit kunnen worden waargenomen.

Volgens de laatste update van de Johns Hopkins University zijn er meer dan 2 miljoen bevestigde gevallen van het coronavirus en meer dan 115.000 doden in de Verenigde Staten.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen