woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
1.5
(2)

Wereldwijde solidariteit: stakingen als steunbetuiging aan Gaza

lees ook ...

Nederlandse vrouw gearresteerd na dood van partner

Een Nederlandse vrouw is vanmorgen in Boedapest gearresteerd nadat haar partner dood werd aangetroffen in een appartement, zo meldt de Hongaarse politie. De vrouw wordt verda...

Op diverse plekken wereldwijd hebben mensen gehoor gegeven aan een oproep tot staking als teken van solidariteit met de inwoners van Gaza. Deze oproep werd gelanceerd door Palestijnse activisten onder de hashtag #strikeforgaza, waarbij zij aandringen op een einde aan de Israëlische aanvallen.

Vandaag bleven onder andere scholen en winkels in Oost-Jeruzalem gesloten, evenals andere locaties op de Westelijke Jordaanoever. Het openbaar vervoer werd gedeeltelijk stilgelegd. Volgens Palestijnen op sociale media lijkt het leven in de Palestijnse gebieden vrijwel tot stilstand te zijn gekomen.

Ook elders in de wereld wordt melding gemaakt van stakingen. Zo zouden mensen in Jemen, Jordanië en Turkije het werk hebben neergelegd. In solidariteit met Gaza heeft Libanon aangekondigd dat alle overheidsinstellingen gesloten blijven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandWereldwijde solidariteit: stakingen als steunbetuiging aan Gaza