Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Wereldwijd protestmarsen tegen Trump

Geplaatst

op

Wereldwijd lopen er vandaag honderdduizenden mensen, niet alleen vrouwen, maar ook mannen en kinderen, mee in bijna 670 protestmarsen tegen Trump.

De protestmarsen werden o.a. gelopen in Amsterdam, Berlijn, Brussel, Barcelona, Boedapest, Parijs, Rome, Wenen, Marseille, en Genève. Ook in Afrika, Azië, Australië, Londen, Ghana, Mexico en Nieuw-Zeeland gingen duizenden mensen de straat op.

Zo waren er in Praag honderden mensen bijeen op het Wenceslausplein en liepen in Sydney duizenden Australiërs in Hyde Park. Ook vloog er een vliegtuig over, waarvan de rook de tekst ‘Trump’ maakte. In Parijs waren veel mensen met spandoeken en borden te zien in de buurt van de Eiffeltoren. Ook in Nederland werd tegen de nieuwe Amerikaanse president gedemonstreerd. In Amsterdam verzamelden zich naar schatting 3000 mensen en ook in Den Haag waren er demonstraties.

De drukste mars is in Washington. Daar zijn naar schatting een half miljoen mensen op de been voor de Women’s March on Washington. De grote opkomst bij de Woman’s March is typerend voor de enorme splitsing in de Amerikaanse samenleving.

De betogers vrezen dat Trump weinig respect heeft voor vrouwen of seksuele minderheden. Anderen hekelen de neerbuigende opmerkingen van de president over homo’s, moslims, latino’s en indianen, die bang zijn dat zij rechten verliezen nu Donald Trump president is geworden.

Aan het protest deden talloze bekendheden mee, zoals Madonna, actrices Scarlett Johansson en Ashley Judd, regisseur Michael Moore en de Democratische politicus John Kerry, tot vrijdag minister van Buitenlandse Zaken.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Glenn

    zondag 22 januari 2017 at 03:34

    de wereld huilt. Obama we missen u nu al.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |