Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Wereldwijd protestmarsen tegen Trump

Geplaatst

op

Wereldwijd lopen er vandaag honderdduizenden mensen, niet alleen vrouwen, maar ook mannen en kinderen, mee in bijna 670 protestmarsen tegen Trump.

De protestmarsen werden o.a. gelopen in Amsterdam, Berlijn, Brussel, Barcelona, Boedapest, Parijs, Rome, Wenen, Marseille, en Genève. Ook in Afrika, Azië, Australië, Londen, Ghana, Mexico en Nieuw-Zeeland gingen duizenden mensen de straat op.

Zo waren er in Praag honderden mensen bijeen op het Wenceslausplein en liepen in Sydney duizenden Australiërs in Hyde Park. Ook vloog er een vliegtuig over, waarvan de rook de tekst ‘Trump’ maakte. In Parijs waren veel mensen met spandoeken en borden te zien in de buurt van de Eiffeltoren. Ook in Nederland werd tegen de nieuwe Amerikaanse president gedemonstreerd. In Amsterdam verzamelden zich naar schatting 3000 mensen en ook in Den Haag waren er demonstraties.

De drukste mars is in Washington. Daar zijn naar schatting een half miljoen mensen op de been voor de Women’s March on Washington. De grote opkomst bij de Woman’s March is typerend voor de enorme splitsing in de Amerikaanse samenleving.

De betogers vrezen dat Trump weinig respect heeft voor vrouwen of seksuele minderheden. Anderen hekelen de neerbuigende opmerkingen van de president over homo’s, moslims, latino’s en indianen, die bang zijn dat zij rechten verliezen nu Donald Trump president is geworden.

Aan het protest deden talloze bekendheden mee, zoals Madonna, actrices Scarlett Johansson en Ashley Judd, regisseur Michael Moore en de Democratische politicus John Kerry, tot vrijdag minister van Buitenlandse Zaken.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Glenn

    zondag 22 januari 2017 at 03:34

    de wereld huilt. Obama we missen u nu al.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen