Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Wereldwijd meer dan 1,4 miljoen besmettingen en meer dan 80.000 doden

Geplaatst

op

Screenshot 1

Het sociaal leven in grote delen van de wereld is beperkt door het coronavirus. Tot op dit moment heeft de coronapandemie reeds 1.407.123 personen besmet, terwijl volgens de statistieken 80.759 patiënten aan het virus zijn overleden. Tot op dit moment zijn de VS het hards getroffen door het virus. Hierna volgt Spanje met 140.510, Italië met 135.586, Frankrijk met 110.043 en Duitsland met 106.739. volgens Worldometers.info zijn 297.934 mensen genezen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept lansen op maatregelen tegen het coronavirus niet te snel te versoepelen. Dit zou kunnen maken dat het virus weer om zich heen kan grijpen. Veel landen zijn de afgelopen periode met strenge maatregelen gekomen om zo de verspreiding te voorkomen van het COVID-19 virus. Op sommige plaatsen worden de maatregelen en beperkingen al stapsgewijs afgebouwd. – Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Don
woensdag 8 april 2020 21:05

Wereldwijd gaan ook normaal honderdduizenden op een normale manier te komen overlijden dus wat houden wij over niet te emotioneel worden

Ijsman
donderdag 9 april 2020 05:26

Toch wel emotioneel hiervan.wat er met de wereld gebeurd.we gaan sneller dood. Dus niet oud worden. 100 jaar was de nieuwe 89 nu als he 60jaar haalt moet je dankbaar zij het leven is minder leuk geworden. Ik kan geen voetbal meer kijken .ik zit opgesloten in huis.Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen