Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Wereldwijd meer dan 1,4 miljoen besmettingen en meer dan 80.000 doden

Geplaatst

op

Screenshot 1

Het sociaal leven in grote delen van de wereld is beperkt door het coronavirus. Tot op dit moment heeft de coronapandemie reeds 1.407.123 personen besmet, terwijl volgens de statistieken 80.759 patiënten aan het virus zijn overleden. Tot op dit moment zijn de VS het hards getroffen door het virus. Hierna volgt Spanje met 140.510, Italië met 135.586, Frankrijk met 110.043 en Duitsland met 106.739. volgens Worldometers.info zijn 297.934 mensen genezen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept lansen op maatregelen tegen het coronavirus niet te snel te versoepelen. Dit zou kunnen maken dat het virus weer om zich heen kan grijpen. Veel landen zijn de afgelopen periode met strenge maatregelen gekomen om zo de verspreiding te voorkomen van het COVID-19 virus. Op sommige plaatsen worden de maatregelen en beperkingen al stapsgewijs afgebouwd. – Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Don

Wereldwijd gaan ook normaal honderdduizenden op een normale manier te komen overlijden dus wat houden wij over niet te emotioneel worden

Ijsman

Toch wel emotioneel hiervan.wat er met de wereld gebeurd.we gaan sneller dood. Dus niet oud worden. 100 jaar was de nieuwe 89 nu als he 60jaar haalt moet je dankbaar zij het leven is minder leuk geworden. Ik kan geen voetbal meer kijken .ik zit opgesloten in huis.Advertentie

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Rusland wil hogere olieprijs; OPEC blij

Geplaatst

op

Opec 2

Rusland gaat wellicht door na juni 2020 met de huidige productiebeperking. Gisteren meldde Rusland al dat ze geen buitenlandse olie zal laten lossen. Het lijkt erop dat de opslagen redelijk vol zitten en de vraag naar benzine en diesel zwaar achterblijft in Rusland.

OPEC zal blij zijn met dit initiatief. De productie wordt nu verder beperkt, het is wachten op de terugkeer van de vraag. OPEC+ kan nu weer als 1 gezicht naar buiten treden, waardoor in ieder geval de olieprijs een bodem heeft gekregen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen