zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(1)

Weigering Cruiseship Royal Carribbean vanwege covid-19 besmettingen

lees ook ...

Koersen schieten omhoog – Politie niet blij met optred...

- de koersen van de dollar en de euro schieten door het plafond. - Suriname blijft staan achter de ‘One China’-policy. - De politie-eenheden die gisteren optraden bij relletjes in het dorp Jamaica, ...

Gisteren is een cruiseschip van Royal Caribbean de toegang tot Curaçao en Aruba ontzegd, omdat bemanningsleden en passagiers besmet zijn geraakt aan boord. Voor vertrek waren alle bemanningsleden en passagiers volledig gevaccineerd, zoals is vereist. Enkele dagen geleden vertrok men uit Fort Lauderdale.

De gezondheidsautoriteiten op Curaçao weigeren het schip aan te meren, omdat het besmettingspercentage te hoog is. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth bevestigde, dat er in de ochtend 51 positieve gevallen aan boord waren. Dinsdagochtend telde men 18. Woensdag was dat aantal gegroeid naar 36.

De epidemioloog zegt dat niet alle bemanningsleden in quarantaine zijn gegaan, dus de kans is groot dat nu ook passagiers besmet zijn geraakt.

”Curaçao  staat niet te springen om deze mensen op het eiland te ontvangen. Zeker niet met de huidige cijfers op het eiland,” aldus de epidemioloog.

Ook op Bonaire nam men het zekere voor het onzekere en werd een cruiseschip geweigerd op het eiland, na een uitbraak aan boord.

Volgens de regels van de maatschappij, moeten alle bemanningsleden en passagiers positief getest zijn bij vertrek, en volledig zijn gevaccineerd. Een ieder boven twaalf jaar is dat verplicht. Medewerkers moeten minstens een keer per week testen, en de boosterprik wordt sterk voor vertrek aangeraden. Het laatste is nog niet verplicht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandWeigering Cruiseship Royal Carribbean vanwege covid-19 besmettingen