Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Weer nieuwe gevallen van coronavirus in China

Geplaatst

op

Virus epedemie

In China zijn weer een aantal nieuwe besmettingen geregistreerd van het coronavirus. De Chinese autoriteiten doen er alles aan om een tweede uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Vooral hoe nu de reisbeperkingen in de steden zijn opgeheven.

Er werden afgelopen vrijdag 46 nieuwe corona gevallen geregistreerd door de Nationale Gezondheids Commissie. 42 mensen van de 46 kwamen uit t buitenland. Een dag eerder waren het er 42 nieuwe corona gevallen. Er zijn ook 34 nieuwe gevallen bekend van mensen die niet de symptomen hebben van het coronavirus. Ook van deze groep waren er een dag eerder 47 geregistreerd.

China kent nu een totaal aantal besmettingen van 81.953. Het aantal sterfgevallen is nu 3339.

Het aantal besmettingen op het Chinese vasteland bedraagt nu 81.953. Het dodental steeg met drie tot 3339.

China heeft sinds januari strenge lockdwon maatregelen opgelegd aan de bevolking. Dit heeft geholpen om het aantal besmettingen terug te dringen. Toch vrezen de autoriteiten een nieuwe uitbraak, het gevaar komt voornamelijk van mensen die niet de symptomen hebben van het coronavirus en de reizigers afkomstig uit het buitenland.

Gezondheidsfunctionarissen in China hebben melding gemaakt dat er afgelopen vrijdag 22 nieuwe geïmporteerde gevallen waren, alle Chinese staatsburgers die terugkwamen vanuit Rusland.

De corona epidemie is begonnen in de stad Wuhan, het heeft zich in een kort tijdsbestek verspreid over de gehele wereld. Inmiddels zijn er 1.6 miljoen mensen besmet en zijn er meer dan 100.000 mensen overleden.

Sinds de epidemie in de provinciale hoofdstad Wuhan uitbrak, heeft deze zich over de hele wereld verspreid, waarbij 1,6 miljoen mensen zijn besmet en meer dan 100.000 zijn overleden.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robin
zaterdag 11 april 2020 12:27

Komt door het honden vleermuizen ratten schildpadden en katten wat ze eten. Stop er een keer mee!

Jachinta
zaterdag 11 april 2020 15:29

Wat dacht je van slang. Zal me niet verbazen als ze ook muizen eten

Ligia
zaterdag 11 april 2020 20:22

5G net werk beginnen ze te branden omdat de brandstichters denken dat dat de oorzaak is van corona in China en andere landen.Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen