Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Waarom Kobe Bryant altijd een helikopter gebruikte

Geplaatst

op

door

Kobe Bryant (41) kwam zondag op tragische wijze om het leven. De basketballegende overleefde de helikopter crash niet. De overige 8 inzittenden, onder wie zijn dochter Gigi (13) kwamen om het leven. Maar wat was de reden dat Bryant de helikopter gebruikte en niet gewoon de auto ?


In een interview legt Bryant uit waarom hij ervoor koos om de auto te laten staan en in plaats daarvan een helikopter te gebruiken.

Alles om z’n dochters te zien
Bryant woonde in Newport Beach, een klein plaatsje net onder Los Angeles. Hij had iedere dag dezelfde routine. Rond 4 uur ‘s nachts stond hij op om vervolgens om 5 uur in zijn eigen sportschool te fitnessen. Om 06.30 uur maakte hij zijn dochters wakker en bracht hij ze vervolgens naar school. Daarna ging Bryant met de auto door naar Los Angeles om te trainen. Daar deed hij dan zo’n 45 minuten over.

Na de training ging hij zijn dochters ophalen om vervolgens tijd met ze te spenderen thuis. Maar na een tijdje werd het steeds drukker op de weg en lukte het Bryant niet meer om zijn kinderen op tijd op te halen. “Dus ging ik kijken naar een manier om sneller op en neer te kunnen reizen. En toen kwam ik uit bij helikopters. Daarmee was ik binnen 15 minuten op en neer”, sprak Bryant in het interview.

Door die tijdwinst kon Bryant gewoon zijn dagelijkse routine blijven doen en dus ook de kinderen ophalen van school. Waarom haalde de moeder de kinderen dan niet op? Teams in de NBA zijn vaak een paar weken van huis om een paar uitpotjes te spelen. Bryant zag zijn kinderen daardoor soms een hele tijd niet. Het was voor hem dan ook speciaal om zijn dochters op te halen. Dat was zijn moment om even met zijn kinderen te zijn.

Calabasas
Het helikopterongeluk gebeurde terwijl Bryant met zijn dochter Gianna en de andere inzittenden op weg waren naar de Mamba Sports Academy in Thousand Oaks. Dat ligt een heel stuk van zijn woonplaats Newport Beach af. In Calabasas ging het fout en vloogde helikopter waarschijnlijk tegen een berg aan. Dat kwam door de dichte mist.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000

Mooi bericht hoor!Advertentie

Buitenland

Barcelona versterkt de aanval met Braithwaite

Geplaatst

op

door

FC Barcelona heeft in Martin Braithwaite de gewenste versterking van de voorhoede gevonden. De Spaanse kampioen betaalde aan Leganés de gelimiteerde afkoopsom van 18 miljoen euro die in het contract van de Deense international stond. Braithwaite verbond zich voor 4,5 jaar aan de club van onder anderen Frenkie de Jong en Lionel Messi. Hij streed met Leganés tegen degradatie uit de hoogste Spaanse afdeling.

Barcelona had dringend behoefte aan aanvallende versterking omdat Luis Suárez (knieblessure) en Ousmane Dembélé (hamstring) maanden zijn uitgeschakeld. Hoewel de transfermarkt sinds 1 februari weer is gesloten, mocht Barcelona toch een nieuwe speler aantrekken. De Spaanse bond staat toe dat clubs bij een langdurige blessure van een speler een vervanger mogen halen, mits die al in Spanje speelt of geen club heeft. Barcelona probeerde eerder tevergeefs om Dusan Tadic weg te plukken bij Ajax.

De Catalanen kwam uiteindelijk uit bij de 28-jarige Braithwaite. De Deen, die eerder voor onder meer Toulouse, Middlesbrough en Bordeaux speelde, is geen erkende doelpuntenmachine. Dit seizoen scoorde hij zes keer in La Liga voor Leganés.

ANP

Lees verder

Buitenland

Manchester City vaster op tweede plaats in Premier League

Geplaatst

op

door

Manchester City heeft de tweede plaats in de Premier League verstevigd. De titelhouder won op eigen veld met 2-0 van degradatiekandidaat West Ham United. City heeft nu vier punten meer dan nummer 3 Leicester City, dat vrijdag niet verder kwam dan 0-0 bij Wolverhampton Wanderers. Liverpool leidt met een riante marge van 22 punten op City.

Rodrigo opende de score met een kopbal uit een hoekschop van Kevin De Bruyne, die voor zijn zestiende assist dit seizoen in de Premier League tekende. Na ruim een uur bracht de Belgische spelmaker uit een moeilijke hoek zelf 2-0 op zijn naam.

Het getergde City kwam voor de eerste keer in actie na de geruchtmakende sanctie die de Europese voetbalbond UEFA afgelopen vrijdag oplegde. De landskampioen werd voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal wegens ernstige schendingen van de financiële regels. De clubleiding heeft tegen de zware schorsing beroep aangetekend bij het internationaal sporttribunaal CAS.

ANP

Lees verder

Meest gelezen