Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

VS onderzoekt rol China in uitbraak Covid19

Geplaatst

op

Epidemic

De Verenigde Staten start een onderzoek naar de rol van China in de uitbraak van Covid19 virus. De Amerikaanse inlichtingsdiensten wil bevestigd hebben dat een instituut virologie in Wuhan de COVID19 ontwikkeld heeft. De VS trekt in twijfel dat het virus is ontstaan op een markt waar er levende dieren werden verhandeld, in de Chinese stad Wuhan.

“We weten dat het virus uit Wuhan stamt en dat het instituut op een paar kilometer van de markt ligt. De Chinese regering moet opheldering geven”, aldus minister Pompeo in een interview met Fox News.

“We doen grondig onderzoek naar de vreselijke situatie die zich heeft voorgedaan”, zei Trump.

Eerder deze week werd er een artikel geschreven door de Washington Post, dat Amerikaanse diplomaten meerdere keren het instituut in Wuhan hadden bezocht. Er werd toen al vast gesteld dat er gevaarlijke onderzoek werd gedaan naar coronavirussen bij vleermuizen, en dat er geen goede veiligheidsmaatregelen waren. Toen al was er dreiging dat het virus mensen kan besmetten en dat dit tot een pandemie kan leiden, net zoals in 2003 met het SARS-virus.

De Chinese overheid geeft aan dat de Wereldgezondheidsorganisatie ook aangeeft dat het coronavirus niet afkomstig is van een laboratorium. Hiermee geeft China aan dat hun niets te verwijten valt.

Culturu.com

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Simone

China weet er zeker meer van. Misschien hebben ze zelf al een medicijn . Als er derde wereldoorlog uitbreekt zijn hun beschermd of ze kunnen de medicijn zo duur mogelijk verkopen als niemand de oplossing vind. Het gaat nu al goed in China.

Don

Het hoofd van het onderzoeksteam heeft de genetische eigenschappen van de virussen, die in het lab gebruikt worden en die de pandemie veroorzaakt heeft niet dezelfde zijn. Deze kunnen naar het WHO opgestuurd worden voor bevestiging.

Paul

Als blijkt dat China hierachter zit. Moeten ze China ter verantwoording roepen en betalen aan een ieder die zijn familie verloren heeft . 1 miljoen mensen betalen.. dat kunnen ze makkelijkAdvertentie

Buitenland

RIVM: 16 nieuwe patiënten opgenomen vanwege COVID-19

Geplaatst

op

Web 1510binrivm2jpg

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat er 16 nieuwe gevallen opgenomen vanwege het coronavirus. Deze nieuwe gevallen doen het aantal stijgen naar 11.713 gevallen. In de afgelopen periode zijn er zeker 32 sterfgevallen gemeld.

In deze week zijn er zeker 23 sterfgevallen gemeld. Ook in de afgelopen maanden zijn er sterfgevallen aangegeven. Het sterftecijfer en nieuwe besmettingen daalt wel drastisch. Volgens het RIVM heeft deze afname te maken met de maatregelen die genomen zijn door het kabinet.- Culturu.com

Foto bron: NRC

Lees verder

Buitenland

Veertienjarig Iraans meisje door vader onthoofd; zware straf wacht dader

Geplaatst

op

President Hassan Rouhani Van Itan. Foto Bbc

In Iran is er woede ontstaan nadat een vader zijn veertienjarige dochter uit eerwraak heeft vermoord. De Iraanse regering heeft daarom beloofd te zullen werken aan strengere wetgeving om vrouwen te beschermen tegen geweld.

De veertienjarige Romina Ashrafi liep eerder deze maand weg van huis in het dorpje Talesh, op zo’n 400 kilometer van de hoofdstad Teheran, om bij haar vriend te kunnen zijn. Ze wilde met hem trouwen. Echter werd dit door haar familie afgekeurd. Toen de politie haar eenmaal vond, liet Ashrafi weten bang te zijn voor de onaangename maatregelen van haar familie. De familie zou haar volgens de autoriteiten vergeven, waardoor de politie haar naar huis terugbracht. Echter werd de tiener volgens lokale media op 21 mei door haar vader onthoofd toen ze sliep. De man die pas later zijn daden heeft bekend tegenover de politie is nu achter slot en grendel gezet.

De moord van het meisje stond gisteren op verschillende voorpagina’s van kranten in Iran en leidde tot veel ophef op sociale media. Veel Iraniërs zien de dood  van de tiener als een bevestiging van het gebrek aan wetgeving om vrouwen en meisjes te beschermen. De hashtag met Ashrafi’s naam was trending op sociale media en het bericht over haar dood werd ruim vijftigduizend keer gedeeld.

Gebrek wetgeving

In het islamitische land krijgen daders van eerwraak vaak een mildere straf. Zo wordt daders van eerwraak meestal een celstraf tussen de drie en tien jaar opgelegd, terwijl voor moord veroordeelde daders vaak de doodstraf wacht. Vooralsnog is niet bekend hoe vaak er eerwraak plaatsvindt in Iran.

President Hassan Rouhani heeft gezegd dat er nieuwe wetgeving komt om geweld tegen vrouwen te voorkomen. Hij heeft zijn regering de opdracht gegeven om op kort termijn met voorstellen hierover te  komen. Volgens de Iraanse onderminister van Justitie Mahmoud Abassi moet de dader zwaar worden gestraft.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen