Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

VS maakt zich klaar voor de Tropische storm Gordon

Geplaatst

op

door

Tropische Storm Gordon sloeg maandag op Zuid-Florida met zware regenbuien en een harde wind en zal zich naar verwachting versterken tot een orkaan wanneer deze de centrale US Gulf Coast bereikt.

Gordon vormde begin maandag tot een tropische storm vlak bij de Florida Keys toen het west-noordwest met een snelheid van 28 km per uur bewoog. Verwacht werd dat de orkaan de orkaansterkte zou bereiken wanneer het eind dinsdag langs de kust van Mississippi en Louisiana komt. Van daaruit is het de bedoeling dat woensdag landinwaarts het binnenland in gaat over de lagere Mississippi-vallei.

Het National Hurricane Center zei dat de storm 85 kilometer ten westen van zuidwesten van Fort Myers in Florida was gecentreerd. Er werd een orkaanwaarschuwing uitgevoerd voor het gebied dat zich uitstrekt van de monding van de Parelrivier in Mississippi tot de grens van Alabama en Florida. Zoveel als 20 centimeter regen zou in sommige delen van de Golfstaten tot laat in de herfst kunnen vallen.

Het in Miami gevestigde centrum zei dat de storm ook naar verwachting een “levensbedreigende” stormvloedkering naar delen van de centrale Gulf Coast zal brengen.

 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Politici Hongkong uit parlementszaal gehaald

Geplaatst

op

door

De hoogste bestuurder van Hongkong is donderdag opnieuw uitgejouwd in het parlement van de metropool. Beveiligers grepen in en verwijderden meerdere volksvertegenwoordigers.

Leider Carrie Lam kreeg een dag eerder ook al de volle laag in het parlement, de zogeheten Wetgevende Raad (LegCo). Toen ontstonden chaotische toestanden toen ze een belangrijke jaarlijkse toespraak wilde geven. Die was bedoeld om haar beleidsplannen uiteen te zetten, maar moest noodgedwongen worden afgebroken toen critici de toespraak verstoorden.

Later is alsnog een filmpje verspreid van de geplande speech. Lam keerde donderdag terug naar har parlement om vragen te beantwoorden over de inhoud van de toespraak. Haar tegenstanders begonnen echter weer leuzen te scanderen. Lam ligt onder vuur vanwege de aanhoudende onrust in de miljoenenstad, die de afgelopen maanden het toneel was van enorme demonstraties.

Lees verder

Buitenland

Nederlandse zendeling (27) overleden tijdens trektocht in Nepal

Geplaatst

op

door

Het lichaam van een Nederlandse zendeling die al sinds 22 september vermist was in Nepal, blijkt op 4 oktober al te zijn gevonden.

Dat meldt Operatie Mobilisatie aan het Nederlands Dagblad. De zendingsbeweging wil alleen de voornaam van de omgekomen Nederlander prijsgeven. Het gaat om de 27-jarige Thomas, die aan een Nepalese universiteit studeerde en betrokken was bij Operatie Mobilisatie.

Het lijkt erop dat Thomas tijdens een trektocht in het noorden van Nepal verdwaald is in slechte weersomstandigheden. Zijn lichaam werd gevonden aan de voet van een klif. Het lichaam van zijn metgezel, een 42-jarige Zuid-Koreaan, werd acht dagen later in dichtbegroeid gebied gevonden.

Thomas wordt volgens het Nederlands Dagblad vandaag begraven.

Lees verder

Meest gelezen

X