dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vrees bestaat dat China “potentiële broedplaats voor het virus” kan zijn

lees ook ...

Noodtoestand in Kenia na dodelijke overstromingen en langdur...

Na een periode van extreme droogte zijn in Kenia minstens zeventig mensen omgekomen als gevolg van overstromingen. President William Ruto heeft de situatie als een noodsituatie bestempeld, die naar ve...

Gezondheidsdeskundigen hebben reden om aan te nemen, dat China nu een“potentiële voedingsbodem” vormt voor covid-19. Het land heeft de covid-19 maatregelen losgelaten. De Nationale Gezondheidscommissie geeft nu geen dagelijkse besmettingscijfers meer door. Ziekenhuizen en crematoria draaien boven hun capaciteit in het land. Tijdens de pandemie was het land voor een groot deel afgesloten van de wereld.

Vanaf 8 januari hoeven reizigers niet meer in quarantaine. Verantwoordelijken schatten dat er honderdduizenden besmettingen zijn in het land. Zij hebben ook nauwelijks toegang tot informatie, waardoor zij onvoldoende kunnen vaststellen. Toch zijn er meer dan 130 sublijnen ontdekt volgens Xu Wenbo hoofd viruscontrole in het land. Het virus heeft vrijspel onder ongeveer een vijfde van de wereldbevolking. Velen zijn niet immuun, noch gevaccineerd. Experts verwachten dat er nieuwe varianten zullen opduiken in China.

Volgens Antoine Flahault, directeur van het Institute of Global Health aan de Universiteit van Genève, is de kans groot dat elke nieuwe infectie de kans op mutatie van het virus vergroot.

Professor virologie aan de Franse universiteit van Lyon, Bruno Lina, informeerde de krant La Croix, dat China een “potentiële broedplaats voor het virus” zou kunnen worden.

Soumya Swaminathan, was tot november hoofdwetenschapper van de Wereldgezondheidsorganisatie, en gaf aan in Indian Express dat een groot deel van de Chinese bevolking kwetsbaar is voor infectie. De meeste ouderen waren niet gevaccineerd of geboosterd. “We moeten alle opkomende varianten nauwlettend in de gaten houden”,

De Verenigde Staten, Italië, Japan, India en Maleisië hebben te kennen gegeven, dat ze  reizigers uit China zullen testen vanaf nu.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandVrees bestaat dat China "potentiële broedplaats voor het virus" kan zijn