Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Voorzitter Democraten Iowa neemt ontslag na chaos voorverkiezingen

Geplaatst

op

door

Troy Price, de partijvoorzitter van de Democraten in Iowa, neemt ontslag als door de chaos tijdens de voorverkiezingen in zijn deelstaat. Dat heeft Price zelf aangekondigd.

Price lag onder vuur sinds de ‘caucus’ op 2 februari. Technische problemen met een app die de resultaten uit elk van de zowat 1.700 stembureaus moest doorgeven zorgde voor fouten in de resultaten en vertragingen bij de bekendmaking van de uitslag. Volgens de Democraten was een en ander het gevolg van een programmeerfout, en werden de resultaten wel op een correcte manier ingegeven, maar werden ze maar gedeeltelijk doorgegeven. 

De partij controleerde daarop ook de papieren weergaven van de resultaten. Zowel Bernie Sanders als Pete Buttigieg vroeg om een gedeeltelijke herziening van de resultaten in Iowa. 

“Het lijdt geen twijfel dat het proces van de bekendmaking van de resultaten niet heeft gewerkt. Dat was eenvoudigweg onaanvaardbaar”, schreef Price in verklaring. Hij beloofde een onafhankelijk onderzoek dat moet uitwijzen hoe een dergelijk fiasco in de toekomst vermeden kan worden.

 “Feit is dat de Democraten beter verdienen dan wat er zich de nacht van de caucus heeft voorgedaan. Als voorzitter van deze partij betreur ik ten zeerste wat er is gebeurd en draag ik in naam van de Democratische partij van Iowa de verantwoordelijkheid voor alle fouten”, aldus nog Price.

Zaterdag wordt er een interim-voorzitter gekozen die Price zal vervangen. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

De Bruyne weet ook dat het nu moet gebeuren voor City

Geplaatst

op

door

Kevin De Bruyne bezorgde zijn club Manchester City met een rake strafschop tegen Real Madrid een uitstekende uitgangspositie voor de return in Engeland. City boog in Estadio Santiago Bernabéu een achterstand om in een 2-1-overwinning.

“We hebben een heel goede reactie getoond”, oordeelde De Bruyne voor de camera van Veronica. “Eigenlijk was het een heel gesloten wedstrijd. We hebben, denk ik, verdiend gewonnen.”

Ondanks de dominantie op diverse fronten in de afgelopen jaren is succes in de Champions League nog niet weggelegd voor City. Omdat de club de komende twee seizoenen niet in Europees verband mag spelen wegens een straf van de UEFA moet het – indien de straf blijft staan – eigenlijk dit seizoen gebeuren.

“City heeft de Champions League nog niet gewonnen en iedereen praat erover”, aldus de 28-jarige Belg. “Maar wij hebben altijd de druk gehad te winnen.” Vragen over de straf werden door de UEFA verboden.

ANP

Lees verder

Buitenland

Manchester City officieel in beroep tegen zware straf UEFA

Geplaatst

op

door

Manchester City is officieel in beroep gegaan tegen een zware straf van twee seizoenen zonder Europees voetbal. Dat meldt het hof van arbitrage voor sport (CAS) op de eigen website.

De Europese voetbalbond UEFA wil de regerend kampioen van Engeland straffen wegens “ernstige schendingen” van financiële regels. City, dat in handen is van een schatrijke Arabische investeringsgroep, zou bewust veel hogere sponsorgelden hebben opgegeven dan daadwerkelijk het geval was, om zo de inkomsten en uitgaven in balans te krijgen. Ondertussen zou de Abu Dhabi United Group veel geld in de club hebben gepompt.

City is het oneens met de UEFA en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. De club hoopt de straf te ontlopen door naar het CAS te stappen. Het hof van arbitrage van sport kan nog niet melden wanneer de zaak wordt behandeld en afgerond.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen