woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Voormalig speler Vitesse toch levend onder puin gevonden

lees ook ...

Bosbranden in Spanje buiten bosbrandenseizoen

De eerste recente grote natuurbrand in Spanje gisteren heeft 40 vierkante kilometer natuur in de as gelegd, terwijl de bosbrandenseizoen nog niet is begonnen. Ruim 1500 spanjaarden waren genoodzaakt h...

Er werd gevreesd voor het leven van voormalig Vitesse-aanvaller Christian Atsu.  Turkse media maakten bekend dat de Ghanese speler van Hatayspor onder het puin in Hatay lag. Deze Turkse stad werd afgelopen maandag ook zwaar  getroffen door de aardbevingen in het land. Toen reddingswerkers drie andere spelers levend onder het puin vandaan haalden, ontbrak van  de Vitesse-aanvaller Christian Atsu, en directeur Tjaner Savut nog elk spoor. Gelukkig is hij ondertussen toch ook levend gevonden onder het puin.

In Turkije en buurland Syrië, heeft de aardbeving meer dan vijfduizend levens opgeëist, terwijl er honderden gewonden zijn geregistreerd.

De drie andere spelers, die eerder werden gevonden zijn de verdedigers Kerim Alici en Burak Öksüz, alsook aanvaller Bertug Yildirim. Alleen technisch directeur Taner Savut, is men nog niet tegengekomen.

Atsu speelt  voor Hatayspor. Zondag speelde hij in een thuiswedstrijd tegen Kasimpasa en maakte in de laatste minuut uit een vrije trap de enige doelpunt van de wedstrijd (1-0). Hij speelde in 2013/2014 voor Vitesse als gehuurde speler. In Chelsea staat hij onder contract, maar speelt niet. In 28 Eredivisie-wedtrijden wist hij 5 keer te scoren.

De Ghanees werd in 2014 uitgeroepen tot de beste speler van de Afrika Cup, na de WK. Hij speelde zestig interlands met Ghana en scoorde  tien doelpunten.

Atsu is nu met verwondingen opgenomen in het hospitaal. De Ghanese voetbalbond bevestigd dit. “Christian is met succes onder het puin van een ingestort gebouw vandaan gehaald. Hij wordt momenteel behandeld. Laten we blijven bidden voor Christian,” aldus een bericht op social media.

Bron foto: CNN

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandVoormalig speler Vitesse toch levend onder puin gevonden