maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Voormalig Generaal Prabowo leidt in Indonesische verkiezingen

lees ook ...

Na maanden weer steun aan Oekraïne

Cruciale steun van 61 miljard dollar werd goedgekeurd door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden na maanden. Deze steun was noodzakelijk. Zelensky de president van Oekraïne verzekert dat uitblijven ...

In Indonesië lijkt de voormalige generaal Prabowo Subianto, zoals verwacht, de verkiezingen te winnen. Uit de eerste tellingen blijkt dat de voormalige commandant van de speciale strijdkrachten een meerderheid van 60 procent van de stemmen heeft, gebaseerd op een steekproef van de tot nu toe getelde stemmen.

De stembureaus zijn zojuist gesloten, en over het algemeen zijn de verkiezingen zonder grote problemen verlopen. Maar liefst 205 miljoen stemgerechtigde Indonesiërs konden een opvolger kiezen voor de huidige president Joko Widodo, die bezig is aan zijn tweede termijn. De grondwet staat geen derde termijn toe.

Er waren drie kandidaten om Widodo op te volgen. Onder hen waren twee voormalige gouverneurs, Anies Baswedan en Ganjar Pranowo, en oud-generaal en huidig minister van Defensie, Prabowo.

Prabowo stond al aan kop in de peilingen en lijkt nu een dusdanige voorsprong te hebben dat hij mogelijk in de eerste ronde al tot winnaar kan worden uitgeroepen, mits hij meer dan 50 procent van de uitgebrachte stemmen krijgt. Dit zou een tweede ronde overbodig maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandVoormalig Generaal Prabowo leidt in Indonesische verkiezingen