Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Voormalig Braziliaanse president aangeklaagd vanwege witwassen van geld

Geplaatst

op

Luis Ignacio Lula Da Silva

Vanwege het witassen van geld is de voormalige president van Brazilië Luiz Inacio Lula da Silva aangeklaagd. Als onderdeel van een onderzoek naar het grootste corruptieschandaal is de nieuwe aanklacht volgens aanklagers, wordt aangegeven. In Zuid- Amerika gaat het om het grootste corruptieschandaal ooit.

Eerder in 2013 en 2014 was duidelijk dat zo een 640.000 euro verkregen was van een bouwbedrijf, onder de naam Odebrecht. Volgens aanklagers zou de poging om Lula aan te klagen onder deze noemer geplaatst worden. Dit geld werd volgens het onderzoek aan zijn partij gedoneerd. Uiteindelijk diende dit voor het witwassen van geld.

Volgens de advocaat van Lula gaat het om rechtmatige donaties. Daarom kwam hij vroegtijdig vrij vorig jaar november. Vooralsnog blijft Lula populair onder het volk schrijven Braziliaanse media. – Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
vrijdag 18 september 2020 09:21

Vriend van Beest Bouterse, daar verwacht je dit wel van.
Van het zelfde laken een pak.Advertentie

Buitenland

Franse gerecht: hoofverdachte steekpartij Parijs wilde pand Charlie hebdo in brand steken

Geplaatst

op

Download

Het Franse gerecht heeft vandaag laten weten dat de hoofdverdachte die betrokken was bij een steekpartij afgelopen vrijdag in Parijs heeft toegegeven. Hij zegt dat hij de kantoren van het weekblad Charlie Hebdo in brand zou steken.

Tijdens een persconferentie heeft het gerecht duidelijk laten weten dat de man flessen met brandbare vloeistoffen bij zich had. Volgens politie informatie is de verdachte 25 jaar, alhoewel er eerder is aangegeven dat hij 18 jaar oud zou zijn.

Tijdens de steekpartij zij er twee medewerkers van Premieres Lignes Television, een mediabedrijf in de buurt van Charlie Hebdo zwaargewond geraakt. De aanval hebben ze wel overleefd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Carnaval Rio voor onbepaalde tijd uitgesteld

Geplaatst

op

Media Xl 106925

De in Rio de Janeiro gehouden jaarlijkse carnavalsoptocht zal worden uitgesteld voor een onbepaalde tijd. Elk jaar trekken miljoenen bezoekers naar Rio om dit festijn mee te maken. Zonder vaccin is het moeilijk om dit evenement voortgang te laten vinden. Sambascholen hebben eerder hiervoor gewaarschuwd.

Een van de zwaarst getroffen landen door de coronapandemie in het Caribisch gebied is Brazilië.  In totaal heeft het land 4,6 miljoen infecties genoteerd en het aantal geregistreerde doden is gesteld op 139.000.

Het toerisme van Brazilië ongeveer 8% van het BBP van het land beslaat. Dagelijks registreert Brazilië tienduizenden coronabesmettingen. Het is tot op dit moment nog niet duidelijk wanneer dit evenement gehouden zal worden.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen