Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Voormalig Boeing-baas verlaat bedrijf met 62 miljoen dollar

Geplaatst

op

door

De in december vorig jaar ontslagen CEO van Boeing, Dennis Muilenburg, verlaat het bedrijf met ruim 62 miljoen dollar (55 miljoen euro) aan looncompensatie, aandelen en pensioenuitkeringen.

Muilenburg ontvangt vanwege zijn dubieuze rol in het Boeing 737 MAX-schandaal geen ontslagpremie. De Amerikaanse vliegtuigproducent ontsloeg de bestuurder eind vorig jaar na wanbeleid.

De Boeing 737 MAX-toestellen staan sinds maart 2019 aan de grond na twee fatale ongelukken met het vliegtuig, waar in totaal 346 personen bij omkwamen. Beide crashes werden veroorzaakt door problemen met het stuursysteem. Hierdoor liep Boeing aanzienlijke reputatieschade op.

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam naar buiten dat de vliegtuigbouwer honderden interne berichten, die de fabrikant eerder aan Amerikaanse luchtvaartautoriteiten had doorgespeeld, had vrijgegeven. Hierin lieten eigen medewerkers onder meer hun twijfels over het ontwerp van de Boeing 737 MAX blijken.

De CEO van Boeing, een van de grootste vliegtuigproducenten ter wereld, gaf bijna vijf jaar leiding aan het bedrijf.

Buitenland

Eerste besmetting met coronavirus ontdekt in Verenigde Staten

Geplaatst

op

door

In Seattle is het eerste ziektegeval van het mysterieuze coronavirus in de Verenigde Staten ontdekt. Dat meldt het Center for Disease Control and Prevention (CDC). In China zijn honderden besmettingen met het virus ontdekt, in de VS is dit de eerste keer dat er een besmetting bij iemand wordt ontdekt.

Volgens Amerikaanse media gaat het om een 30-jarige man die afgelopen week terugkwam uit de Chinese stad Wuhan. Zijn toestand zou stabiel zijn. Het virus heeft inmiddels al aan zes mensen in China het leven gekost. Alle dodelijke slachtoffers komen voor zover bekend uit de Chinese stad Wuhan. Er zijn tot nu toe driehonderd ziektegevallen ontdekt.

De Gezondheidsorganisatie WHO verwacht dat “het virus de komende dagen in andere delen van China zal opduiken en mogelijk in andere landen.” Het RIVM laat weten dat het risico dat de ziekte in Nederland opduikt “vrij nihil” is, omdat er geen directe vluchten vanuit Nederland naar Wuhan gaan. Vanuit de Verenigde Staten gaan er wel vluchten naar de stad.

Lees verder

Buitenland

Europese tegenstander Ajax haalt Braziliaanse spits

Geplaatst

op

door

De Spaanse voetbalclub Getafe heeft zich versterkt met de Braziliaan Deyverson. De 28-jarige spits komt op huurbasis over van Palmeiras uit Brazilië, met een optie tot koop. Getafe neemt het volgende maand in de eerste knock-outronde van de Europa League op tegen Ajax.

De Spaanse club, die in La Liga op de vijfde plaats staat, ontvangt Ajax op donderdag 20 februari. Een week later is de return in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

Deyverson speelde eerder in Spanje al voor Levante en Alavés. Hij kwam ook uit voor de Portugese clubs Benfica en Belenenses, in de Duitse Bundesliga speelde hij voor 1. FC Köln.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen