Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

VN luidt noodklok over Vluchtelingenopvang

Geplaatst

op

door

De Verenigde Naties waarschuwen de overheden dat het voor vluchtelingen en migranten, door de koudegolf in Europa, steeds zwaarder wordt om te overleven. Overheden moeten meer doen om te helpen. Met die boodschap kwam het vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties (UNHCR) vandaag.

Ongeveer duizend mensen, in Griekenland, zitten in onverwarmde tenten en opvangplaatsen Een UNHCR-woordvoerster noemde vijf sterfgevallen door de kou. De vluchtelingenorganisatie en een lokale partner brachten onlangs al kwetsbare vluchtelingen op Lesbos over naar hotels. De meeste migranten leefden in tenten, maar dat was vanwege het winterweer niet meer houdbaar.

De Europese Unie financierde volgens de UNHCR een plan voor noodopvang op de korte termijn. Nu het langer duurt, en de winter is aangekomen, roept de VN op getroffen vluchtelingen over te brengen naar betere onderkomens.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Margo

zielig om de kleine kinderen vooral zo in de kou te zien. im een tent. is om te huilen. Europa wat gebeurt er. oorlog,vluchtelingen. Europa is lijkt een hel te worden.Advertentie

Buitenland

Zeker 17 doden bij aanslag op hotel in Somalische hoofdstad

Geplaatst

op

door

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn, bij een bomaanslag nabij een hotel, 28 mensen gewond geraakt en tenminste 17 mensen om het leven gekomen. De aan Al Qaeda gelieerde islamitische terreurgroep Al Shabaab heeft de aanslag opgeëist.

Twaalf gewonden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, liet de directeur van het Madina-ziekenhuis weten.

Het hotel waarbij de aanslag plaatsvond, ligt in de buurt van de internationale luchthaven van Mogadishu. Volgens een getuige ging de bom af bij een checkpoint op de weg die naar het vliegveld leidt.

Ongeveer twee weken geleden pleegde Al Shabaab ook een aanslag op een hotel. Een persoon blies zich toen op in een auto bij het hotel, waarna gewapende mannen het pand bestormden. Bij de aanslag vielen 26 doden en raakten 56 anderen gewond.

Lees verder

Buitenland

Opnieuw toeristes verkracht op Mallorca

Geplaatst

op

door

Vakantie-eiland Mallorca is wederom opgeschrikt door brute verkrachtingen.

Volgens de Diario de Mallorca hebben twee vrouwen onafhankelijk van elkaar aangifte gedaan bij de politie. De slachtoffers zijn onderzocht in een ziekenhuis.

De verkrachtingen vonden plaats op Playa de Palma in de buurt van S’Arenal. De vrouwen zouden buitenlandse toeristen zijn, onder wie een Duitse van 20 jaar oud. Een van de verdachten zou Spaans spreken. De slachtoffers werden verkracht en mishandeld.

Begin juli verkrachtten twee jonge Duitsers een landgenote van 18 jaar oud op een hotelkamer op Mallorca. De daders zitten nog vast. De vader van het meisje zei tegen de Duitse krant Bild dat hij een getraumatiseerde dochter heeft thuisgekregen. „Ze kijkt alleen nog maar uit het raam en slaapt nauwelijks.” Het meisje is in therapie.

Lees verder

Meest gelezen

X