Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Vlaamse regering geeft 126.000 gezinnen extra kindergeld

Geplaatst

op

Vlaamse Minister President Jan Jambon. Foto Bruzz

Door de Vlaamse regering wordt nog eens eenmalig 2.000 euro uitgekeerd aan ondernemingen met groot omzetverlies en trekt voor drie maanden het kindergeld op voor 126.000 gezinnen. Volgens de Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat het om een update van de bestaande maatregelen. Het relanceplan van de regering wordt tegen de zomer verwacht. “Creatief omgaan met de gevolgen van de crisis zal in de relance de boodschap zijn.”

“We hebben al meer dan een miljard hinder- en compensatiepremies toegekend. Die maatregelen hebben doel bereikt, ook al heeft een kleine minderheid misbruik gemaakt. Wie zwaar omzetverlies boekt en zijn zaak opendoet, zal nog eenmaal van die premie gebruik kunnen maken”, zei Jambon.

Voor de bedrijven die nog gesloten moeten blijven, zoals bioscopen, zwembaden, pretparken, wordt de bestaande hinderpremie verlengd. Die bedraagt 160 euro per dag en zal blijven gelden tot die bedrijven opnieuw mogen opengaan.

Verder heeft hij aangegeven dat de compensatiepremie wordt verlengd voor bedrijven die open zijn, maar die een omzetverlies boeken van 60 procent. Ook hebben zij recht op een tweede en laatste compensatiepremie van 2.000 euro. “Ik veroordeel heel fel de mogelijke misbruiken”, zegt minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Volgens haar zijn dertig personen voltijds aan de slag om na te gaan of de steun correct is toegekend. Wie misbruikt heeft, zal gesanctioneerd worden, zei ze.

Sociale noden

Aan de lokale besturen wordt 15 miljoen euro toegekend om de sociale noden te lenigen. De verdeling gebeurt op basis van het inwonersaantal en het profiel van de betrokken steden en gemeenten. De lokale besturen krijgen de vrijheid om dat geld te besteden. De lokale besturen krijgen ook nog eens 15 miljoen euro om lokale consumptiebonnen te verdelen aan kwetsbare gezinnen. 

Verder gaat 15 miljoen euro via het groeipakket – het vroegere kinderbijslag – naar kwetsbare gezinnen. Gezinnen met een bruto-inkomen van minder dan 2.213 euro zullen gedurende drie maanden 40 euro per kind ontvangen. Van deze maatregel kunnen in totaal 126.000 gezinnen gebruik maken.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Verenigde Staten officieel uit WHO gestapt

Geplaatst

op

Amerikaanse President Donald Trump. Foto Politico

De Verenigde Staten van Amerika zijn officieel gestapt uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is gebeurd uit protest tegen de aanpak van de corona-uitbraak. President Donald Trump heeft het parlement intussen van dit besluit, dat hij in mei al had aangekondigd, op de hoogte gesteld. Een hooggeplaatste medewerker van de Verenigde Naties heeft bevestigd dat er een verklaring is binnengekomen.

Het Amerikaanse staatshoofd verwijt de WHO dat die te laat heeft gereageerd en de wereld te laat geïnformeerd over de gevaren. Volgens hem zou de organisatie onder controle staan van het communistische regime in China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak. De VS kondigde dinsdag aan zich formeel terug te trekken. Het land draagt zo’n vierhonderd miljoen US dollar per jaar bij.

Joe Biden laat op Twitter weten dat hij dat besluit op de eerste dag van zijn presidentschap ongedaan zou maken. Als Biden, die het in november tijdens de presidentsverkiezingen opneemt tegen Trump wint, zei hij direct weer toe te treden tot de WHO.

De Democraat vindt dat de VS wel lid moet zijn van de WHO. “Amerikanen zijn veiliger als Amerika betrokken is bij het versterken van de wereldwijde gezondheid.” In de VS zijn tot nu toe meer dan drie miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De staat New York, die ongeveer negentien miljoen inwoners telt, is zwaar getroffen door het coronavirus.

Er zijn ruim 32.000 personen aan de gevolgen van het virus overleden. Het aantal besmettingsgevallen is de afgelopen weken aanzienlijk gedaald na strikte beperkingen en hygiënevoorschriften, terwijl het aantal in veel andere staten toeneemt. Vooral in Florida, waar de teller van besmettingen zondag de 200.000 passeerde. Niet lang daarna volgde ook Texas.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Australische stad krijgt opnieuw bevel tot sluiting omdat coronavirusgevallen toenemen

Geplaatst

op


De op één na grootste stad van Australië, Melbourne, heeft zijn vijf miljoen inwoners voor de tweede keer opgesloten nadat ze een recordvloed aan nieuwe gevallen van het coronavirus registreerden.

Inwoners van de stad en verschillende omliggende steden moeten zes weken in hun huizen blijven, behalve om essentiële redenen zoals werk, lichaamsbeweging, boodschappen doen en gezondheidszorg, vertelde premier Daniel Andrews, van de staat Victoria, dinsdag aan verslaggevers.

Gezondheidsfunctionarissen schrijven meer dan de helft van Victoria’s 772 actieve coronavirusgevallen toe aan overdracht door de gemeenschap, meldde de krant.

Scholen zullen de heropening van klaslokalen uitstellen en het afstandsonderwijs voortzetten tijdens de duur van de sluiting, terwijl restaurants zullen overschakelen op afhaalservice, meldde de BBC.

Victoria sloot ook de grens met New South Wales en voegde militaire patrouilles toe om illegaal reizen te voorkomen. De laatste keer dat de twee staten hun grenzen voor elkaar sloten, was tijdens de Spaanse grieppandemie in 1919, meldde Reuters.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen