Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Vijf dode kinderen gevonden in woning in Duitsland

Geplaatst

op

Img B6fb6639d557 1

In Duitsland zijn in een woning vijf lichamen van jonge kinderen aangetroffen. De Duitse politie heeft dit donderdag bevestigd. De Duitse media geven aan dat het gaat om een gezinsdrama.

De kinderen hebben de leeftijd van één tot acht jaar. De moeder van de kinderen heeft geprobeerd zich van het leven te beroven door te springen voor een trein. Zij heeft deze poging overleefd, maar is hierbij wel ernstig gewond geraakt.

De oma van de slachtoffers had de politie gebeld om aan te geven dat haar dochter vijf kinderen heeft omgebracht en waarschijnlijk ook een zesde kind. Uiteindelijk is een kind van elf jaar oud ongedeerd bij de oma aangetroffen.

De kinderen die het niet overleefd hebben zijn 1,2,3,6 en 8 jaar oud. Drie meisjes en twee jongens. Het is nog onbekend wat de reden is dat de kinderen zijn omgebracht. De moeder moet nog worden verhoord.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

300 miljoen doses coronavaccin voor Nederland ligt stil

Geplaatst

op

Vaccine 5074670 340

De 300 miljoen doses aan coronavaccin die Nederland ondertussen al heeft ingekocht ligt vooralsnog stil. De stillegging heeft te maken met de proeven die gedaan zijn met de Oxfordvaccin in de Verenigde Staten (VS). Ruim twee weken geleden is een zeldzame ruggenmergontsteking ontdekt bij een proefpersoon.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wil zich hierover niet uitlaten. De potentiele coronavaccins zullen extra op veiligheid worden getest zegt het EMA. De ontwikkeling geschied volgens het Geneesmiddelenbureau op hoge snelheid. Gesteld wordt dat de vertraging die de ruggenmergontsteking met zich mee brengt geen oorzaak is van het voorlopig stil houden van het vaccin.

In de VS is de tegenslag heel erg hoog. Er is aangegeven dat de marktaanvraag pas door AstraZeneca kan worden ingediend, wanneer voldoende proefpersonen het virus hebben opgelopen en er een betrouwbare oordeel geveld kan worden.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Vervolging van een agent bij doodschieten zwarte vrouw zorgt voor protesten in Kentucky

Geplaatst

op

Breonna 01 As Ht 200513 Hpmain 16x9 992

De vervolging van maar één agent voor het doodschieten van de zwarte vrouw Breonna Taylor, heeft voor grote protesten gezorgd in Kentucky. Dit besluit is onlangs genomen door de officier van Justitie in de Amerikaanse Staat Kentucky. Veel politici hebben boos gereageerd hierop.

Eerder in maart dit jaar is de 26- jarige Breonna Taylor in haar eigen huis doodgeschoten door de politie van Louisville. Het ging om een huiszoeking, waarbij een politieonderzoek was voortgezet. Drie agenten in burger kleding zijn haar appartement binnengedrongen. Op een gegeven moment volgde er een schietpartij tussen de vriend van Taylor en de agenten.

De vervolging heeft te maken met het in gevaar brengen van de buren tijdens de schietpartij met de agenten. In deze zaak worden de twee andere betrokken agenten niet vervolgt. Al maanden roepen betogers om het vertrek van de agent. De rol van de andere agenten wordt nog onderzocht.

-Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen