Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Vertraging op luchthaven Düsseldorf: bagagesysteem valt uit en pier ontruimd

Geplaatst

op

door

Op de luchthaven van Düsseldorf is vanmiddag een pier ontruimd omdat een aantal reizigers door een nooddeur naar binnen waren gekomen. Volgens de luchthavenautoriteiten werden zo’n duizend passagiers naar buiten gedirigeerd om opnieuw te worden gecontroleerd door de bewaking. Onder hen ook de mensen die al in vliegtuigen zaten waarvoor het boarden nog bezig was.

De boosdoeners hadden de veiligheidsdeur geopend door op de noodknop te drukken. En kwamen zo zonder controle op de pier terecht. Daarop werd besloten tot de ontruiming om het betrokken deel van de terminal te doorzoeken op mogelijk ongezien binnengebrachte gevaarlijke voorwerpen. Na drie kwartier was dat afgerond en kon de normale gang van zaken worden hervat.

Een woordvoerder zei wel dat tot in de avond rekening gehouden moest worden met vertraging.

Eerder op de dag heerste er ook al chaos op Düsseldorf Airport door het uitvallen van het bagageverwerkingssysteem. Naar schatting 2.500 koffers bleven staan terwijl de eigenaren naar hun vakantiebestemming vlogen. Onder de gedupeerden ook de voormalige Duitse tennisvedette Boris Becker, die zijn beklag deed via Twitter.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Trump wil dat Amerikaanse bedrijven China verlaten

Geplaatst

op

door

Amerikaanse bedrijven moeten op zoek naar alternatieven voor productie in China. Die opdracht krijgt het bedrijfsleven van de Amerikaanse president Donald Trump in een reeks berichten op Twitter. De tweets vormen de eerste reactie op door China aangekondigde importheffingen. Een officiële reactie geeft Trump later vrijdag, kondigde hij aan.

Volgens Trump hebben de Verenigde Staten biljoenen dollars verloren omdat het Aziatische land intellectueel eigendom van Amerikaanse bedrijven stal. “Dat zal en moet stoppen.” Volgens Trump zouden Amerikaanse bedrijven moeten overwegen weer in eigen land te gaan produceren. Hij noemt in dat verband de oplaaiende handelsoorlog een “geweldige kans voor de VS”.

De Amerikaanse economie is volgens Trump veel groter dan de Chinese. “Dat zullen we zo houden.”

De Amerikaanse beurzen daalden scherp na de reactie van Trump. Beleggers vrezen dat een verdere escalatie van de handelsoorlog tot een economische neergang leidt.

Lees verder

Buitenland

Deense Premier: constructief gesprek met Trump

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse president Donald Trump heeft na de controverse over Groenland met de Deense premier Mette Frederiksen gepraat. Het gesprek vond donderdag plaats en verliep “constructief”, bevestigde het bureau van de premier in Kopenhagen, zonder verdere details te geven.

Volgens het persbureau Ritzau hadden Trump en Frederiksen het in hun gesprek ook over de noodzaak van nauwere samenwerking in veiligheids- en andere kwesties.

Trump annuleerde dinsdag een voor begin september gepland staatsbezoek aan Denemarken omdat Frederiksen niet over een verkoop van Groenland wou praten. De Deense premier noemde het idee van de verkoop “absurd”. Daarop zegde Trump het bezoek meteen af.

Van welke zijde het initiatief voor het gesprek van donderdag uitging, werd niet bekendgemaakt.

Groenland heeft natuurlijke rijkdommen als olie, gas, goud, diamant, uranium, zink en lood. Door de klimaatopwarming ontstaan er bovendien nieuwe scheepvaartroutes.

Lees verder

Meest gelezen

X