Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Vermoedelijk Zuid-Amerikaans drugsvliegtuig barst in vlammen uit na illegale landing op de snelweg in Mexico

Geplaatst

op


Een klein vliegtuig dat ervan verdacht werd honderden ponden illegale drugs uit Zuid-Amerika te vervoeren, landde op een snelweg in het zuiden van Mexico en vloog in brand, aldus Mexicaanse militaire functionarissen, zondag j.l..

Militaire functionarissen zeiden dat verderop op de snelweg, troepen een pick-up truck vonden geladen met 13 zakken cocaïne met een totaal gewicht van ongeveer 850 pond (390 kilogram). Ambtenaren denken dat het vliegtuig de drugs waarschijnlijk vervoerde. Er werden niet onmiddellijk arrestaties verricht.

De drugs worden geschat op meer dan 4,9 miljoen dollar (109 miljoen peso) en zouden een aanzienlijk verlies betekenen voor criminele organisaties, meldde Reuters, onder verwijzing naar een militaire verklaring.

De Mexicaanse omroep Milenio meldde dat het vliegtuig afkomstig was uit Maracaibo, Venezuela, maar dit moet nog worden bevestigd. 

Volgens het Mexicaanse ministerie van Defensie is het vliegtuig vermoedelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. 

Het vliegtuig is gevolgd sinds het het Mexicaanse luchtruim binnenkwam, aldus het leger. Twee vliegtuigen van de luchtmacht werden gestuurd om de jet te volgen en troepen werden naar de landingsplaats gevlogen.

Het is onduidelijk of het vliegtuig een noodlanding maakte en in brand vloog, of dat drugshandelaren na de landing het vuur veroorzaakten, zoals vaak het geval is.

De website Aviation Safety Network identificeerde het vliegtuig als een tientallen jaren oude BAe-125 passagiersstoel met 15 zitplaatsen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

15 augustus: VS en China bespreken handelsakkoord

Geplaatst

op

763

Op het hoogste niveau zullen de Verenigde Staten en China de handelsbetrekkingen tussen beide landen bespreken. De twee landen zullen nagaan als het handelsakkoord dat in januari van dit jaar is gesloten daadwerkelijk volgens afspraak is gegaan.

Eerder dit jaar zijn de spanningen tussen China en de VS sterk opgelopen vanwege zaken die niet zijn nagekomen. In onze eerdere berichtgeving heeft Culturu.com aangegeven dat de Amerikaanse president Donald Trump een nieuwe veiligheidswet voor Hongkong had veroordeeld. Momenteel is er weer geruzie over de socialmedia- app Tik Tok. Ook deze app moet volgens Trump snel worden verkocht, anders wordt het media kanaal verboden in het land legt Trum uit.- Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Zeker 135 doden en 5.000 gewonden na zware explosie in Beiroet

Geplaatst

op

Beiroet Explosie

Een brand in de haven van Beiroet werd gevolgd door een zware explosie en schokgolf. De schade is enorm. Er is sprake van 5.000 gewonden en minstens 135 doden. De autoriteiten verwachten dat het dodental verder zal stijgen. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist. Een onbekend aantal slachtoffers is door de schokgolf in zee beland.

Reddingswerkers zijn onder meer in het puin op zoek naar slachtoffers. Libanon wordt hierbij geholpen door andere landen. Zo stuurt Nederland bijvoorbeeld 63 specialisten en acht speurhonden naar Beiroet. Dit zijn vier reddingsteams.

Ook diverse hulporganisaties zijn ter plaatse. Het Rode Kruis zet onder meer mortuaria op omdat ziekenhuizen overbelast zijn. De organisatie heeft verder ook ambulances, verpleegkundigen en medicijnen gestuurd. De explosie zou veroorzaakt zijn door 2.750 ton ammoniumnitraat die in een pakhuis lag opgeslagen.

Kwart miljoen mensen dakloos

De explosie van gisteren veroorzaakte een enorme ravage. Meerdere gebouwen zijn volledig verwoest. Volgens de gouverneur van Beiroet, Marwan Abboud, zijn ongeveer een kwart miljoen mensen dakloos geworden.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen