Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Verlies van reuk en smaak mogelijk door corona

Geplaatst

op

Corona 4901878 1920

Het wegvallen van reuk en smaak kan een signaal zijn van besmetting van de coronavirus, zelfs als je geen andere symptomen hebt. Dit hebben de Britse artsen vastgesteld.

Onderzoek geeft aan dat een kwart coronapatiënten in China, Zuid-Korea en Italië, een verlies van reuk- en smaakvermogen ervaart.

“In Zuid-Korea, is er uitgebreid getest, kwart van de besmette mensen hebben een verminderd reukvermogen als belangrijkste symptoom,” aldus professor Clare Hopkins, voorzitter van de British Rhinological Society.

Britse artsen adviseren de mensen die hun reuk en smaak verloren hebben zichzelf moeten isoleren. Indien ze dit niet doen kunnen ze nietsvermoedend een hoop andere mensen besmetten.

Koorts, hoesten en kortademigheid, blijven de belangrijkste symptomen van Covid-19.

Volgens de specialisten zijn er veel positief geteste mensen enkel met reuk- en smaakverlies en hebben dus geen last van hoesten of hoge koorts. Het gevaar hierin is wel dat de mensen door een gebrek aan het testen van andere symptomen, deze mensen niet worden geïsoleerd. Zij kunnen dus bijdragen aan de snelle verspreiding van het coronavirus. “Achteraf denken we dat deze patiënten de verborgen verspreiders zijn van Covid-19,” aldus de specialist.

Professoren adviseren de mensen die een verminderde reuk en smaak hebben, of deze verloren zijn om zeven dagen lang in zelfisolatie te gaan, dit ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Tutje

Ik ben al 10 jaar mijn smaak en reukvermogen kwijt,destijds kreeg ik een hevige griep maar moest doorwerken.
Beetje bij beetje werd mijn vermogen minder,het sloop erin.
Naar kno arts geweest die vertelde mij dat dit idd door de griep kwam,dit is nooit meer goedgekomen😔
Nu zou ik wel willen weten,ben ik covid-19 proof?
Moet er wel bij zeggen dat ik wel gehoest hebt,en andere klachten,maar niet zo als je hoort in de media.
Nog wel een bizarre ervaring gehad.
Schrok ik heel hevig van,maar was snel verdwenen.
Zou dus betekenen dat covid-19 al 10 jaar bestaat

Kees

Dan kan je geen lekkere bami of pom kom roti eten. Wat erg.ik geniet van het heerlijk eten als ik in Suriname benAdvertentie

Buitenland

WWF: Azië wilt af van dierenmarkten

Geplaatst

op

763

Mensen in Azië willen van dierenmarkten af. In een verklaring medlt het Wereldnatuurfonds (WWF), dat de Aziatische bevolking het wel heeft gehad met de zogenoemde Wildlife markets. Op deze markten worden exotische dieren verkocht.

Nu het volgens wetenschappers de oorsprong van het coronavirus is, is men extra alert. Door middel van een enquête onderzoek heeft het WWF de mening van het Aziatische volk kunnen horen. Volgens het onderzoek geeft tachtig procent aan dat een pandemie tegen gegaan kan worden door sluiting van de dierenmarkten.

Autoriteiten in de Zuid- Chinese stad Shenzhen willen het eten van honden en katten verbannen. Deze maatregel gaat per 1 mei 2020 in. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Besmette Britse premier naar intensive care

Geplaatst

op

Boris Johnson. Foto: BBC

De Britse premier Boris Johnson is gisteravond overgeplaatst naar een intensive care-afdeling, nadat zijn COVID-19-virus-symptomen verergerden. Johnson werd zondag in het ziekenhuis opgenomen, nadat zijn klachten na tien dagen thuisisolatie niet afnamen.

Zo zou de premier moeite hebben gehad met ademhalen. Over zijn huidige toestand is niet veel bekend, maar zijn kantoor Downing Street beweert dat hij bij kennis is.

De functie van de 55-jarige Johnson wordt momenteel waargenomen door de minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab. Volgens Raab is de premier in veilige handen en benadrukte dat de plannen van Johnson voor bestrijding van het coronavirus worden voortgezet.  De Britse premier is op 27 maart positief getest op het virus.

Het aantal bevestigde COVID-19-besmettingen in het Verenigd Koninkrijk is gisteren opgelopen tot 51.608. Er zijn tot op dit moment 5.373 doden geregistreerd.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen