woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Verlenging gevechtspauze in Gaza: bevestigd Witte Huis en Hamas

lees ook ...

Het Witte Huis heeft bevestigd dat de gevechtspauze in Gaza met twee dagen wordt verlengd. Eerder hadden Hamas en de bemiddelaar Qatar al aangegeven dat er een akkoord was bereikt over de voorwaarden. Opvallend is dat Israël tot op heden nog geen officiële verklaring heeft afgelegd over deze verlenging.

Een Hamas-functionaris meldde aan persbureau Reuters dat er overeenstemming is bereikt met Qatar en Egypte om de tijdelijke humanitaire wapenstilstand met twee dagen te verlengen, onder dezelfde voorwaarden als de vorige wapenstilstand. Vorige week donderdag kwamen beide partijen overeen om een vierdaagse wapenstilstand in te laten gaan, waarbij onder andere de vrijlating van gijzelaars en Palestijnse gevangenen door Israël werd beoogd. Deze uitwisseling verloopt gefaseerd, en vandaag staat de laatste fase gepland.

Israël heeft aangegeven bereid te zijn de gevechtspauze met een dag te verlengen voor elke tien extra gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Naar schatting zouden er na vandaag nog ongeveer 200 gijzelaars zijn. Hamas heeft ook aangegeven voorstander te zijn van een verlenging van de gevechtspauze.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandVerlenging gevechtspauze in Gaza: bevestigd Witte Huis en Hamas