Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Veiligheidsadviseur Trump stapt op

Geplaatst

op

door

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft zijn ontslag ingediend. Hij verklaarde in een afscheidsbrief zonder kwade opzet ‘onvolledige informatie’ te hebben verstrekt over zijn telefoongesprekken met de Russische ambassadeur in de VS.

Flynn voerde deze gesprekken, die mogelijk in strijd zijn met de wet, al voor het aantreden van president Donald Trump. Flynn zei eerder tegen vicepresident Mike Pence dat hij de Amerikaanse sancties tegen Rusland niet had besproken met Russische functionarissen. De topadviseur verklaarde later toch niet helemaal zeker te zijn en bood Pence excuses aan.

Flynn zou, zo bleek later uit afgeluisterde gesprekken, hebben laten doorschemeren dat de sancties die door de vorige president Barack Obama waren afgekondigd, onder Trump best wel eens zouden kunnen worden teruggedraaid. De sancties in kwestie waren door Obama opgelegd vanwege de Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zijn banden met Rusland zouden Flynn vatbaar maken voor chantage.

De gepensioneerde generaal Keith Kellogg is inmiddels benoemd tot waarnemend veiligheidsadviseur. Als opvolger van Flynn wordt David Petraeus genoemd, die eerder opstapte als baas van de CIA omdat hij onzorgvuldig met gevoelige informatie was omgegaan

Het Kremlin ontkent dat Flynn privé met de Russische ambassadeur in de VS heeft gesproken over de sancties tegen Rusland.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Milton

wat een blunder. Trup is zakelijk misschien geslaagd. maar als politicus maakt hij er een potje van. in het openbaar raar löpen doen. in Rusland had je vroeger jeltsing die ook zo raar deed in het openbaar… nu een trump.. we hopen het beste voor een ieder en ook voor Trump.Advertentie

Buitenland

Olympique Lyon vrouwen winnen CL finale van Barcelona

Geplaatst

op

door

De voetbalsters van Olympique Lyon hebben voor de vierde keer op een rij de Champions League gewonnen.

Shanice van de Sanden had een belangrijke aandeel in de 4-1-overwinning op het FC Barcelona van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt. Bij de eerste twee doelpunten was ze de aangeefster.

De titelhouder uit Frankrijk leidde in de Groupama Arena in Boedapest na 29 minuten al met 4-0. De Duitse Dzsenifer Marozsan maakte er al na vier minuten 1-0 van en met een hattrick tilde de Noorse sterspeelster Ada Hegerberg de stand naar 4-0. Dat leek ook de eindstand te worden maar invalster Asisat maakte er in de 88ste minuut nog 4-1 van.

Shanice van de Sanden en Ada Hegerberg speelsters van OL

HATTRICK HEGERBERG

Hegerberg, de winnares van de Ballon d’Or, is de eerste speelster die in de finale van de Champions League drie doelpunten wist te maken. Ze had maar zestien minuten nodig voor haar hattrick.

Van de Sanden werd al na een dik uur gewisseld, bij de tegenstandster deed Martens negentig minuten mee en viel Van der Gragt in de slotfase in.

Voor Lyon, eerder in het toernooi met ruime cijfers te sterk voor Ajax (4-0 en 9-0), is het al de zesde eindzege in de Champions League. De heerser won de finale nog nooit met zo’n groot verschil. Vorig jaar viel de beslissing pas in de verlenging, in 2016 en 2017 na strafschoppen.

Bron :VTBL

Lees verder

Buitenland

Ryan Donk wint met Galatasaray de Beker

Geplaatst

op

door

Ryan Donk heeft met Galatasaray de Turkse beker gewonnen. Team van Ryan Donk heeft de finale gewonnen met 3-1 van Akhisar Belediyespor. In de laatste fase van de wedstrijd, werd de wedstrijd beslist. Hiermee is de 18e keer dat Galatasaray de Turkse Beker in club historie weet te bemachtigen.

Galatasaray is koploper in de Turkse competitie en gaat nog voluit voor het kampioenschap. Medipol Basaksehir is de andere partij die strijd om de Turkse landstitel. Er zijn nog 2 speelronden te spelen, beide teams hebben 66 punten.

Ryan Donk speler van Galatasaray viert de winst
Ryan Donk speler van Galatasaray

Lees verder

Meest gelezen