Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Veiligheidsadviseur Trump stapt op

Geplaatst

op

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft zijn ontslag ingediend. Hij verklaarde in een afscheidsbrief zonder kwade opzet ‘onvolledige informatie’ te hebben verstrekt over zijn telefoongesprekken met de Russische ambassadeur in de VS.

Flynn voerde deze gesprekken, die mogelijk in strijd zijn met de wet, al voor het aantreden van president Donald Trump. Flynn zei eerder tegen vicepresident Mike Pence dat hij de Amerikaanse sancties tegen Rusland niet had besproken met Russische functionarissen. De topadviseur verklaarde later toch niet helemaal zeker te zijn en bood Pence excuses aan.

Flynn zou, zo bleek later uit afgeluisterde gesprekken, hebben laten doorschemeren dat de sancties die door de vorige president Barack Obama waren afgekondigd, onder Trump best wel eens zouden kunnen worden teruggedraaid. De sancties in kwestie waren door Obama opgelegd vanwege de Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zijn banden met Rusland zouden Flynn vatbaar maken voor chantage.

De gepensioneerde generaal Keith Kellogg is inmiddels benoemd tot waarnemend veiligheidsadviseur. Als opvolger van Flynn wordt David Petraeus genoemd, die eerder opstapte als baas van de CIA omdat hij onzorgvuldig met gevoelige informatie was omgegaan

Het Kremlin ontkent dat Flynn privé met de Russische ambassadeur in de VS heeft gesproken over de sancties tegen Rusland.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Milton

    woensdag 15 februari 2017 at 09:40

    wat een blunder. Trup is zakelijk misschien geslaagd. maar als politicus maakt hij er een potje van. in het openbaar raar löpen doen. in Rusland had je vroeger jeltsing die ook zo raar deed in het openbaar… nu een trump.. we hopen het beste voor een ieder en ook voor Trump.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen