Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Vandaag 5 oktober ‘Dag van de leraar’

Geplaatst

op

Child 865116 340

De dag van de leraar, vandaag 5 oktober 2020 valt in de Nationale Onderwijsweek. Deze dag is bedoeld als een feestdag voor alle leraren over de gehele wereld. Wereldwijd staat deze dag in het teken van mensen die lesgeven. Voldoende leraren en goed opgeleide leraren zijn van groot belang voor de toekomst van kinderen.

Onderwijs

Onderwijs is zowel een recht voor mensen op zich als een onontbeerlijk middel om andere mensenrechten te realiseren. Als hefboomrecht is onderwijs immers het voornaamste hulpmiddel dat economisch en sociaal gemarginaliseerde volwassenen en kinderen in staat stelt om zich zelf uit de armoede te halen en de middelen te verwerven om ten volle deel te nemen aan het leven van hun gemeenschap.

Het beschermen van kinderen tegen uitbuiting, gevaarlijk werk en seksuele uitbuiting, mensenrechten en democratie te bevorderen, het milieu te beschermen en de bevolking aangroei onder controle te houden zijn essentiële zaken waarom onderwijs van belang is.

Onderwijs wordt erkend als een van de beste investeringen die een overheid kan doen.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Buitenland

Chileense referendum: grondwet zal herschreven worden

Geplaatst

op

Web 2310buichile 2

Meer dan de helft van de mensen in Chili hebben gestemd voor het herschrijven van hun grondwet. Deze grondwet dateert uit de dictatoriale periode van generaal Augusto Pinochet. 78% van de mensen heeft “ja” gestemd.

Eerder dit jaar zijn er protesten gehouden tegen de regering. Om de ongelijkheden in de samenleving te kunnen herstellen is er flink gedemonstreerd in het land.

De Chilenen werd twee vragen gesteld bij het referendum namelijk: of ze de nieuwe grondwet wilden, en wat voor soort orgaan ze verkozen om die op te stellen. Een grote meerderheid heeft hiervoor gestemd.

Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Dreigende olieramp voor Zuid-Amerika

Geplaatst

op

20201022 041930

Tussen Venezuela en Trinidad dobbert al een jaar of twee in de golf van Paria een half gekantelde Venezuelaanse olietanker, (de Nabarima) die op zinken lijkt te staan. De Burger Defensie Commissie (CDC)van Guyana werkt samen met de Caribische Crisis Rampen Management Autoriteit om de olietanker nauw in het oog te houden

De CDC  laat weten dat een olielek effect kan hebben op vele landen in het het westelijk halfrond. Als het nodig is zal Guyana’s ‘Nationale Onvoorziene Olielek Plan’ geactiveerd worden. Het comité zal de taak krijgen onderzoek te doen naar en analyses te maken van de situatie alsook met de broodnodige acties klaar te staan om elk verkeerd effect op Guyana te keren.

Trinidad and Tobago hebben een onderzoeksteam gestuurd naar de omgeving van de gekantelde olietanker. De regering van Trinidad wil informatie van Venezuela over de tanker die naar verluidt 1.3 miljoen barrels olie in zijn tank heeft. Het weglekken van de olie zal een milieuramp veroorzaken in één van de meest bio-diverse regio ‘s van de wereld waar ook Suriname toe behoort.–  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen