woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
5
(1)

Vanaf 15 januari is een negatieve test niet meer voldoende in Frankrijk

lees ook ...

Koersen schieten omhoog – Politie niet blij met optred...

- de koersen van de dollar en de euro schieten door het plafond. - Suriname blijft staan achter de ‘One China’-policy. - De politie-eenheden die gisteren optraden bij relletjes in het dorp Jamaica, ...

Frankrijk heeft het besluit genomen om de huidige coronapas te vervangen door een vaccinatiepas bij volledige vaccinatie. Een negatieve test om de horeca binnen te komen, is dus voortaan onvoldoende. Per 15 januari is dit coronatoegangsbewijs alleen geldig. Dit gaf de Franse premier Jean Castex maandagavond te kennen op een persconferentie.

Vanaf 3 januari zijn de mondkapjes weer verplicht op bepaalde plekken en moeten werknemers, waar het kan drie dagen thuiswerken. De scholen gaan in de eerste week van januari open. Boetes voor valse coronabewijzen zullen worden verhoogd. Nu is het 75.000 euro of vijf jaar cel. Sinds de zomer, na invoer van de coronapas zijn er reeds 182.000 coronatoegangsbewijzen gevonden, vandaar de vervanging door een vaccinatiepas.

Staan bij concerten, eten in het openbaar vervoer op lange afstand is nu verboden. Het aantal te ontvangen bezoekers buiten en binnen gaat nu ook omlaag. Er komen geen extra maatregelen rond de jaarwisseling.

Deze regels gelden volgens de premier vanwege de opkomst van de omikronvariant in Frankrijk. Dagelijks zij er meer dan 70.000 besmettingen, dit is nooit eerder voorgekomen.  De maatregelen moeten eerst door het parlement worden goedgekeurd. Daarna zullen ze voor zeker drie weken gelden.

Castex zegt verder dat Fransen vanaf dinsdag al drie maanden na hun laatste coronavaccinatie een boosterprik kunnen nemen. Nu is dat nog na vier maanden. HAS de Franse gezondheidsautoriteit  gaf al vrijdag advies.

Ongeveer 73 procent van de Franse bevolking is twee keer gevaccineerd. Ruim een derde van de bevolking heeft inmiddels een boosterprik gekregen. De Franse minister van Gezondheid Olivier Véran gaf  maandagavond aan, dat een vierde coronaprik niet is uitgesloten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandVanaf 15 januari is een negatieve test niet meer voldoende in Frankrijk