vrijdag 2 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Uganda maakt LHBTI strafbaar

lees ook ...

Canada neemt waarschuwing tegen sigaret een stap verder

Canada heeft besloten om het bewustzijn van ‘poison in every puff’ dichter bij de rokers te brengen, en heeft als eerste land ter wereld besloten om losse sigaretten en andere tabaksproducten te voorz...

In Uganda en tientallen andere Afrikaanse landen zijn relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht verboden. Recentelijk nam Uganda een wet aan, die alle uitingen van lhbti’ers verbiedt. Uitkomen voor homoseksualiteit is voortaan strafbaar. Hoge straffen kunnen worden toegekend aan overtreders. De doodstraf staat op het betrekken van minderjarigen.

Ook wanneer de “dader” hiv postief is kan deze strafmaat worden opgelegd. Het ‘bevorderen’ van en ‘aanzetten’ tot homoseksualiteit is voortaan naast sex met mensen van hetzelfde geslacht strafbaar.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch meent dat het de eerste keer is, dat alleen de identificatie als lhbti’er  strafbaar is ergens. Delen van de gemeenschap in het conservatieve en religieuze land die tevreden zijn met de nieuwe wet, vinden dat lhbti’ers de traditionele waarden van het land bedreigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandUganda maakt LHBTI strafbaar