Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Twintig mannen aangeklaagd voor moord op Saoedische journalist Khashoggi

Geplaatst

op

23thltjamalkhashoggi The Hindu

Het Turkse Openbaar Ministerie heeft vandaag twintig verdachten in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in Istanboel in oktober 2018.

Een hooggeplaatste adviseur van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, Saud al Qahtani en de voormalige vicedirecteur van het Saoedische inlichtingenapparaat, Ahmed al-Asiri zijn onder de verdachten. Zij worden verdacht van moord met voorbedachten rade met een monsterlijke intentie.

Het duo heeft volgens de aanklagers opdracht voor de moord op de regeringskritische journalist gegeven. Die werd uitgevoerd door achttien andere mannen. Vijftien zijn naar Istanboel gevlogen om de daadwerkelijke moord te plegen.

De aanklachten zijn gebaseerd op onder meer mobiele telefoon- en douanegegevens, getuigenverklaringen en informatie uit de telefoon en computers van Khashoggi. De Saoedische regering heeft nog niet gereageerd op dit besluit van Turkije.

Jamal Khashoggi, die in ballingschap in de Verenigde Staten van Amerika leefde schreef onder andere voor The Washington Post. Hij verdween op 2 oktober 2018, tijdens een bezoek aan het Saoedisch consulaat in Istanboel.

Turkse aanklagers meldden dat zijn dode lichaam in stukken gesneden en uit het gebouw was verwijderd. Khashoggi’s stoffelijke resten zijn nooit gevonden.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

WWF: Azië wilt af van dierenmarkten

Geplaatst

op

763

Mensen in Azië willen van dierenmarkten af. In een verklaring medlt het Wereldnatuurfonds (WWF), dat de Aziatische bevolking het wel heeft gehad met de zogenoemde Wildlife markets. Op deze markten worden exotische dieren verkocht.

Nu het volgens wetenschappers de oorsprong van het coronavirus is, is men extra alert. Door middel van een enquête onderzoek heeft het WWF de mening van het Aziatische volk kunnen horen. Volgens het onderzoek geeft tachtig procent aan dat een pandemie tegen gegaan kan worden door sluiting van de dierenmarkten.

Autoriteiten in de Zuid- Chinese stad Shenzhen willen het eten van honden en katten verbannen. Deze maatregel gaat per 1 mei 2020 in. – Culturu.com

Lees verder

Buitenland

Besmette Britse premier naar intensive care

Geplaatst

op

Boris Johnson. Foto: BBC

De Britse premier Boris Johnson is gisteravond overgeplaatst naar een intensive care-afdeling, nadat zijn COVID-19-virus-symptomen verergerden. Johnson werd zondag in het ziekenhuis opgenomen, nadat zijn klachten na tien dagen thuisisolatie niet afnamen.

Zo zou de premier moeite hebben gehad met ademhalen. Over zijn huidige toestand is niet veel bekend, maar zijn kantoor Downing Street beweert dat hij bij kennis is.

De functie van de 55-jarige Johnson wordt momenteel waargenomen door de minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab. Volgens Raab is de premier in veilige handen en benadrukte dat de plannen van Johnson voor bestrijding van het coronavirus worden voortgezet.  De Britse premier is op 27 maart positief getest op het virus.

Het aantal bevestigde COVID-19-besmettingen in het Verenigd Koninkrijk is gisteren opgelopen tot 51.608. Er zijn tot op dit moment 5.373 doden geregistreerd.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen