Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Twee doden na explosie op militaire basis in Rusland

Geplaatst

op

door

In het noorden van Rusland zijn twee doden gevallen bij een explosie op een marine testbasis in Severodvinsk. Er was korte periode een piek in radioactieve waarden.

Beide dodelijke slachtoffers waren specialisten, maar ze waren burgers, geen leden van het leger. Er vielen zes gewonden, zowel burgers als militair personeel. Volgens Russische media is de explosie het gevolg van testen met raketmotoren. Eerder werd gezegd dat er geen gevaarlijke substanties waren vrijgekomen, maar nu blijkt dat er toch een piek was in radioactieve waarden.

Het is de tweede dodelijke explosie in korte tijd. Maandag ontplofte een andere militaire basis in Achinsk, Siberië, met één dode en zeven gewonden tot gevolg. Duizenden mensen werden geëvacueerd uit een dorp, er was een dikke rookwolk te zien.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Politici Hongkong uit parlementszaal gehaald

Geplaatst

op

door

De hoogste bestuurder van Hongkong is donderdag opnieuw uitgejouwd in het parlement van de metropool. Beveiligers grepen in en verwijderden meerdere volksvertegenwoordigers.

Leider Carrie Lam kreeg een dag eerder ook al de volle laag in het parlement, de zogeheten Wetgevende Raad (LegCo). Toen ontstonden chaotische toestanden toen ze een belangrijke jaarlijkse toespraak wilde geven. Die was bedoeld om haar beleidsplannen uiteen te zetten, maar moest noodgedwongen worden afgebroken toen critici de toespraak verstoorden.

Later is alsnog een filmpje verspreid van de geplande speech. Lam keerde donderdag terug naar har parlement om vragen te beantwoorden over de inhoud van de toespraak. Haar tegenstanders begonnen echter weer leuzen te scanderen. Lam ligt onder vuur vanwege de aanhoudende onrust in de miljoenenstad, die de afgelopen maanden het toneel was van enorme demonstraties.

Lees verder

Buitenland

Nederlandse zendeling (27) overleden tijdens trektocht in Nepal

Geplaatst

op

door

Het lichaam van een Nederlandse zendeling die al sinds 22 september vermist was in Nepal, blijkt op 4 oktober al te zijn gevonden.

Dat meldt Operatie Mobilisatie aan het Nederlands Dagblad. De zendingsbeweging wil alleen de voornaam van de omgekomen Nederlander prijsgeven. Het gaat om de 27-jarige Thomas, die aan een Nepalese universiteit studeerde en betrokken was bij Operatie Mobilisatie.

Het lijkt erop dat Thomas tijdens een trektocht in het noorden van Nepal verdwaald is in slechte weersomstandigheden. Zijn lichaam werd gevonden aan de voet van een klif. Het lichaam van zijn metgezel, een 42-jarige Zuid-Koreaan, werd acht dagen later in dichtbegroeid gebied gevonden.

Thomas wordt volgens het Nederlands Dagblad vandaag begraven.

Lees verder

Meest gelezen

X