Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

´Twee doden bij protesten in Venezuela´

Geplaatst

op

door

Bij de recente protesten tegen de Venezolaanse regering van president Nicolás Maduro zijn volgens de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó twee doden gevallen. Guaidó baseerde zich op informatie van het Observatorium voor Sociale Conflicten (OVCS).

Volgens deze mensenrechtenorganisatie werd dinsdag een 24-jarige vrouw gedood in de deelstaat Aragua. Een 27-jarige vrouw overleed woensdag in de hoofdstad Caracas in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Ze werd volgens de OVCS tijdens de demonstratie op 1 mei door kogels geraakt in haar hoofd.

Guaidó had de Venezolanen dinsdag opgeroepen zijn ‘Operatie Vrijheid’ te steunen met als doel de regering omver te werpen. Duizenden mensen gingen in veel steden de straat op. Op 1 mei hielden zowel aanhangers van de oppositie als van de regering massademonstraties. De OVCS zei dat op beide dagen van het protest meer dan 230 mensen gewond raakten.

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Reisbeperking vrouwen Saudi-Arabië opgeheven

Geplaatst

op

door

Saudi-Arabië is begonnen met het opheffen van de reisbeperkingen die golden voor vrouwen in dat land. Tot nu toe mochten volwassen vrouwen alleen met toestemming van de overheid zelfstandig reizen.

De versoepeling van de reisregels was al eerder aangekondigd en vormt onderdeel van een reeks hervormingen die vrouwen meer bewegingsvrijheid moeten geven in het van oorsprong aartsconservatieve islamitische koninkrijk.

Zo werd vorig jaar al het verbod voor vrouwen om een auto te besturen opgeheven.

Lees verder

Buitenland

Italië dirigeert migrantenschip naar Sicilië

Geplaatst

op

door

Een Italiaanse aanklager heeft beslag gelegd op het vluchtelingenschip Open Arms. Het vaartuig is richting Sicilië gedirigeerd, alwaar de ongeveer tachtig opvarenden naar verwachting dinsdagavond van boord zullen gaan. Volgens een bron bij de Italiaanse justitie is dit besloten vanwege de “moeilijke omstandigheden” aan boord.

De opvarenden zitten al een kleine drie weken op het schip. De afgelopen dagen lag het voor anker nabij Lampedusa, maar Italië weigerde de migranten toe te laten.

Het leek erop dat de vluchtelingen naar Spanje zouden worden overgebracht. Dat land had beloofd zich te ontfermen over de mensen en ze met een Spaans schip te vervoeren naar haven van Palma de Mallorca, zei de Spaanse regering in een verklaring. Dat moest een einde maken aan de impasse rond het schip dat na negentien dagen op zee bij het Italiaanse eiland Lampedusa is gestrand.

Lees verder

Meest gelezen

X