Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Turks vrachtvliegtuig neergestort in woonwijk Kirgizië

Geplaatst

op

Een Turkse Boeing 747 is maandagochtend neergestort tijdens de nadering van Manas International Airport in Kirgizië, in de buurt van de hoofdstad Bishkek. De Boeing 747 kwam terecht op een aantal huizen in de buurt van de luchthaven.

Het vrachtvliegtuig van ACT Airlines zou in Manas een tussenstop maken als onderdeel van de route van Hong Kong naar Istanbul en probeerde in slecht weer te landen. Volgens de autoriteiten zijn er, naast de vier inzittenden van de Boeing 747, op de grond 28 mensen om het leven zijn gekomen.

De maatschappij laat via een bericht op Twitter weten mee te leven met de nabestaanden van de slachtoffers.

3 Reacties

3 Reacties

 1. Benny

  maandag 16 januari 2017 at 14:32

  Vliegen is toch zo veilig. maar weet je met welk maatschappij je vliegt. 747 1 van de grote vliegtuigen. als je vliegt na gado yu moes begi

 2. Rob Steenwinkel

  maandag 16 januari 2017 at 19:25

  Meestal weet Erdogan al meteen wie de dader is………….zo niet de glazenbollen kijker en “helderziende” Frans Timmermans raadplegen!
  Natuurlijk wel tegen een extreme beloning voor deze uiterst ijdele “links socialistische” persoonlijkheid.

 3. Henny

  dinsdag 17 januari 2017 at 06:43

  Erdogan regeert met een harde hand. hij heeft overal zijn mannetjes. Turkije was een land waar men graag op vakantie ging. maar de manier hoe er geregeerd word en de zovele aanslagen ,dan verdwijnd zo het mooie van een prachtig land als Turkije. wat zal nu de oorzaak zijn van deze vliegtuigramp. ja het weer.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen