Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Turkije verklaart grensgebied Syrië ‘grotendeels veilig’

Geplaatst

op

door

Met de herovering van het Syrische dorp Dabiq en een aantal andere gebieden dichtbij Turkije is het grensgebied tussen de twee landen nu grotendeels veilig. Dat heeft het Turkse leger maandag gezegd.

Het Turkse leger lanceerde eind augustus een operatie om terreurbeweging IS te verdrijven uit het grensgebied. De inname van Dabiq is van grote symbolische waarde: het is in de propaganda van IS de plek waar de laatste, apocalyptische slag tussen de ‘kruisvaarders’ en de strijders van IS zal plaatsvinden.

Met de herovering van het dorp is het gevaar van raketaanvallen op Turks grondgebied geweken, aldus het leger.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Meer dan twintig migranten gered voor kust van Duinkerke

Geplaatst

op

door

Voor de kust van Duinkerke zijn afgelopen nacht 22 migranten gered die geprobeerd hadden om het Kanaal over te steken. Dat heeft de maritieme prefectuur van Het Kanaal en de Noordzee meegedeeld.

De boot met de 22 migranten, onder wie ook een vrouw en een kind, was rond middernacht op drie tot vijf kilometer van de Franse kust in de problemen geraakt. Ze konden “gezond en wel” worden opgepikt en werden naar Duinkerke gebracht, zo meldt de prefectuur. 

In de nacht van donderdag op vrijdag werden voor de kust van Duinkerke ook al 24 migranten, onder wie zeven minderjarigen, gered. Donderdag werden voor de Opaalkust nog dertig mensen opgepikt, onder wie tien kinderen en een baby.

Priti Patel en Christophe Castaner, de Britse en de Franse minister van Binnenlandse Zaken hebben aangegeven dat ze “in de loop van de komende dagen” overleg zullen plegen over de pogingen om het Kanaal illegaal over te steken.

Lees verder

Buitenland

Passagiers KLM-vlucht vast op Sint-Maarten

Geplaatst

op

door

Passagiers van een KLM-vlucht zitten al twee dagen vast op Sint-Maarten. Vlucht KL789 zou vrijdag via Curaçao naar Amsterdam vertrekken, maar het vliegtuig kampt met een defect onderdeel.

Een nieuw onderdeel is volgens een woordvoerster van KLM op dit moment onderweg naar het Antilliaanse eiland. De bedoeling is dat het vandaag nog wordt vervangen, zodat het vliegtuig vannacht alsnog kan vertrekken.

“Een vervelende situatie”, aldus de woordvoerster, die zegt dat de passagiers door KLM gedurende de vertraging in hotels zijn ondergebracht.

Lees verder

Meest gelezen

X