woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
4
(2)

Trump woont inauguratie opvolger niet bij

lees ook ...

Beyoncé nieuwe Grammy-recordhouder

Beyoncé heeft bij de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles vier nominaties verzilverd. Hiermee is zij een gevestigde recordhouder en heeft in totaal 32 Grammy's op haar naam staan. Beyonce ...

De Amerikaanse president Donald Trump is vanmorgen uit Washington vertrokken. De vertrekkend president gaat in strijd met de traditie niet naar de inauguratie van zijn opvolger, Joe Biden. Dat gebeurde ruim 150 jaar geleden voor het laatst. Hij houdt eraan vast dat hij de winnaar is van de vorig jaar gehouden verkiezingen. Over enkele uren wordt Biden ingezworen tot president.

Trump en zijn wederhelft Melania hebben het Witte Huis om 14:00 uur Nederlandse tijd verlaten en zijn met de presidentiële helikopter Marine One naar een afscheidsplechtigheid gevlogen op de vliegbasis Andrews in de staat Maryland.

Enkele tientallen personen hadden zich bij het Witte Huis verzameld. Het ging vooral om journalisten, fotografen, huishoudelijk personeel en beveiligers. Vicepresident Mike Pence was er niet om zijn baas uit te zwaaien. Pence gaat wel naar de inauguratie van Biden.

Marine One vloog vervolgens nog een rondje over de hoofdstad voordat die landde op Andrews, waar familieleden, personeelsleden en fervente aanhangers president Trump hebben opgewacht. Vanaf Andrews vliegen de vertrekkende president en first lady met Air Force One naar Florida, waar Trumps golfresort Mar-a-Lago ligt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Buitenland nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandTrump woont inauguratie opvolger niet bij