Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trump wenst drugstest voor Clinton voorafgaand aan debat

Geplaatst

op

De Republikeinse presidentskandidaat voor de Verenigde Staten, Donald Trump, wil dat zijn Democratische tegenstander Hillary Clinton voorafgaand aan het komende televisiedebat een drugstest ondergaat. Dit liet Donald Trump zaterdag weten tijdens een toespraak in de staat New Hampshire.

Trump zegt over Clinton dat ze in het begin van het vorige debat helemaal opgefokt was. En dat zij na het debat amper nog normaal kon lopen. Voor hem zelf ziet hij het als geen probleem om ook aan drugstest te worden onderworpen. Tijdens zijn toesprak kon Trump zijn woorden geen kracht bijzetten door bewijzen aan te dragen. Ook herhaalde de steenrijke vastgoed handelaar het verwijt dat de presidentsverkiezingen oneerlijk zullen gaan verlopen. Hij roept dit al een aantal maanden.

Huidig president Barack Obama heeft hier in het verleden al serieus op gereageerd en gezegd dat het “een belachelijk verwijt” was. “Deze uitspraak slaat nergens op, is ongefundeerd en niemand zou het serieus moeten nemen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |