Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trump wenst drugstest voor Clinton voorafgaand aan debat

Geplaatst

op

De Republikeinse presidentskandidaat voor de Verenigde Staten, Donald Trump, wil dat zijn Democratische tegenstander Hillary Clinton voorafgaand aan het komende televisiedebat een drugstest ondergaat. Dit liet Donald Trump zaterdag weten tijdens een toespraak in de staat New Hampshire.

Trump zegt over Clinton dat ze in het begin van het vorige debat helemaal opgefokt was. En dat zij na het debat amper nog normaal kon lopen. Voor hem zelf ziet hij het als geen probleem om ook aan drugstest te worden onderworpen. Tijdens zijn toesprak kon Trump zijn woorden geen kracht bijzetten door bewijzen aan te dragen. Ook herhaalde de steenrijke vastgoed handelaar het verwijt dat de presidentsverkiezingen oneerlijk zullen gaan verlopen. Hij roept dit al een aantal maanden.

Huidig president Barack Obama heeft hier in het verleden al serieus op gereageerd en gezegd dat het “een belachelijk verwijt” was. “Deze uitspraak slaat nergens op, is ongefundeerd en niemand zou het serieus moeten nemen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Zwarte luipaard na 100 jaar weer gefotografeerd

Geplaatst

op

Voor het eerst sinds 1909 is de zwarte luipaard gefotografeerd. Dat gebeurde in een Keniaans natuurgebied. Onderzoekers bevestigen in het African Journal of Ecologydat het om de zeldzame diersoort gaat. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas fotografeerde het dier in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp, waar het dier meerdere keren was gespot. De fotograaf sprak met bewoners, volgde de pootafdrukken en plaatste een camera met bewegingssensor. Na een paar dagen zag hij de zwarte luipaard op zijn beelden. “Ik staarde naar de foto, een paar ogen omringd door inktzwarte duisternis.. de zwarte luipaard! Ik kon het niet geloven en het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, schrijft hij op zijn site.

Lees verder

Buitenland

Protest tegen Nike na klacht moslima

Geplaatst

op

De sportfabrikant Nike wordt onder druk gezet zijn schoen Air Max 270 van de markt te halen. Saiqa Noreen is namens moslims daarvoor een onlinepetitie begonnen. Volgens Noreen is in het design van de zool in het Arabisch het woord Allah te herkennen. Ze vind het godslasterend om de naam Allah op een sportschoen te zetten waarmee wordt gestapt en getrapt en die besmeurd raakt met modder of zelfs vuil. Ze wilt dat Nike onmiddellijk stopt met de verkoop van deze ”agressieve” schoen en andere artikelen met een logo dat lijkt op het woord Allah. Nike zegt dat er sprake is van een gestyled kenmerk van de Air Max en spreekt tegen dat het bedrijf bewust moslims heeft willen beledigen. ”Nike respecteert alle religies en we nemen bezorgdheid van deze aard serieus”. De petitie, die zich richtte op 25.000 handtekeningen, was donderdagmiddag ruim 19.000 keer ondertekend.

ANP

Lees verder

Meest gelezen