Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trump noemt Johnson juiste man voor brexit

Geplaatst

op

door

De Britse premier Boris Johnson heeft zijn eerste persoonlijke ontmoeting gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. Trump liet weten achter hem te staan en noemde hem “de juiste man” om Groot-Brittannië uit de Europese Unie te loodsen. “Ik zeg dat al een lange tijd”, voegde Trump eraan toe.

De president sprak van “een zeer grote handelsovereenkomst, groter dan ooit, die snel zal worden gerealiseerd”. Trump kondigde eerder aan dat hij ernaar uitkeek om de nieuwe Britse premier met “veel enthousiasme” te ontmoeten.

Johnson feliciteerde Trump op zijn beurt met de kracht van de Amerikaanse economie, die volgens hem “groots” is. Wel sprak hij zijn bezorgdheid uit over de handelsspanningen tussen de VS en China

De twee ontmoetten elkaar tijdens een werkontbijt in de marge van de G7, de top van de grote geïndustrialiseerde landen, in de Franse badplaats Biarritz.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Purt

Trump vernietigd de wereld. en wie kan hem tegen houden…. Nobody. hij is de sterkste man op aarde en kan maken of breken wat hij wilt. macht. geld die 2 samen dan kan je alles doen wat je wilt. en Amerika bepaald wat er in de wereld gebeurd.



Advertentie

Buitenland

Eerste ruimtewandeling met alleen vrouwen een feit

Geplaatst

op

door

Voor het eerst in de geschiedenis hebben vrijdag twee vrouwen tegelijkertijd een ruimtewandeling gemaakt. Daarmee heeft ruimtevaartorganisatie NASA een nieuwe mijlpaal bereikt. 

De New York Times meldt dat de tocht van astronauten Jessica Meir en Christina Koch 7 uur en 17 minuten duurde. Het tweetal zit in het internationale ruimtestation ISS.

De Amerikaanse ruimtevaarders hebben buiten het ISS succesvol accu’s vervangen van het zonne-energiesysteem. Koch zou eigenlijk al in maart zo’n ruimtewandeling maken met een andere vrouwelijke astronaut. Maar kort tevoren bleek er geen tweede ruimtepak in de maat medium beschikbaar te zijn.

De wandeling in de ruimte was live te volgen op video. De ruimtevaarders droegen ook camera’s op hun helmen. Ook de Amerikaanse president Donald Trump stond in contact met de twee. Eerder noemde hij ze al “dapper en briljant” en zei hij dat het tweetal de Verenigde Staten “erg goed vertegenwoordigt”.

Sinds de eerste ruimtewandeling in 1965 hebben pas 14 vrouwen zo’n uitstapje gemaakt, tegen 213 mannen. Meir en Koch zijn nu dus nummer 15 en 16.

Lees verder

Buitenland

Demonstraties in Libanon laaien op door belasting op WhatsApp-bellen

Geplaatst

op

door

Het is het grootste protest in Libanon in jaren. Libanezen zijn hun regering zat. Het land wordt al maanden geteisterd door een economische crisis, maar nu de overheid heeft gedreigd met belasting op WhatsApp, is dat de druppel.

Want na het bekendmaken van deze belasting, afgelopen donderdag, laaiden de protesten op. Het plan om 20 cent per dag belasting te heffen op belletjes via Whatsapp werd daarom na een dag al teruggedraaid. Maar toen was het volk al in opstand gekomen.

Beiroet wordt ook wel het Parijs van het Midden-Oosten genoemd, maar van die romantische sfeer is nu niets te merken. Libanon en vooral Beiroet staan namelijk letterlijk en figuurlijk in brand. In brand gestoken autobanden zorgen voor grote vlammen en veel rook. Het is niet de eerste demonstratie in Libanon. Het land verkeert al maanden in een economische crisis.

Libanon bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen. Ze gaan elkaar normaal gesproken het liefst uit de weg, maar nu staan ze zij aan zij. Met spandoeken en liederen eisen ze het aftreden van de regering. Een regering die volgens hen te weinig doet om het land uit een economische crisis te helpen.

Ondertussen wijzen politici naar elkaar. De Libanese premier Saad Hariri geeft na twee dagen vol protesten zijn politieke rivalen de schuld van de economische crisis. Hij geeft hen een ultimatum van drie dagen om zich te verenigen en het land uit het dal te helpen. En de mensen op straat? Die willen maar één ding: dat de regering vertrekt.  

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X