Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trump laat drie maanden geen vluchtelingen toe

Geplaatst

op

door

Trump wil de komende drie maanden geen vluchtelingen meer toelaten in de VS. Ook zijn bezoekers uit zeven islamitische landen de komende drie maanden niet welkom in de Verenigde Staten. Op die manier wil hij radicale moslims voorlopig buiten de VS houden.

Normaal moet de V.S. 50.000 vluchtelingen plaatsen, maar Trump heeft dat programma ‘on hold’ gezet. Trump gedurende deze periode, via tussentijdse rapporten van z’n adviseurs, bepalen of de komst van Syrische vluchtelingen niet slecht is voor de Verenigde Staten. Pas als Trump belist dat dat niet zo is, zal het plan hervat worden. Daarnaast worden er tijdens die 90 dagen geen visa verstrekt aan mensen uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen.

Voor christenen uit Syrië maakt hij een uitzondering, zei hij eerder op de dag in een televisie-interview. Trump zei dat straks alleen vluchtelingen uit landen welkom zijn die de Verenigde Staten steunen en van Amerikanen houden. “We willen er zeker van zijn dat we de bedreigingen die onze soldaten in het buitenland bestrijden niet ons land binnenlaten.”, aldus de president.

Het besluit valt in slechte aarde bij mensenrechtenorganisaties. Moslims, of gelijk welke religieuze groep, viseren, is tegen de grondwet. Zij zullen het besluit mogelijk aanvechten.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Rudi

Hij doet echt wat hij gezegd heeft te zullen gaan doen en hij maakt het waar. Het volk van Amerika wou het zo dan moeten ze maar toezien hoe hij doet wat hij wilt en de gevolgen zijn voor hun. Bush deed wat hij wou en toen ontstond er een wereld probleem met geld enz. Obama heeft veel moeten doen om die rotzooi te herstellen en nu komt er weer 1 zitten die de boel aan het kapot maken is zoals HANDEL…….. dat kan je niet alleen daar heb je de wereld voor nodig. Al die grote bedrijven in NL… Lees verder »Advertentie

Buitenland

Verdachte brand Kyoto heeft strafblad

Geplaatst

op

door

De verdachte van de dodelijke brand in Kyoto is in het verleden al eens veroordeeld voor een overval. Hij kreeg toen 3,5 jaar gevangenisstraf opgelegd, bericht omroep NHK.

Door de brand in een animatiestudio vielen 33 doden en raakten tientallen mensen gewond. De vermeende dader liep ernstige brandwonden op. De politie wil hem verhoren als zijn toestand is verbeterd.

Bronnen zeggen tegen NHK dat de man, die Shinji Aoba heet, in de stad Saitama woont en leeft van een uitkering. Hij zou in het verleden zijn behandeld vanwege psychische problemen.

De brand in Kyoto zou het dodelijkste misdrijf in Japan in bijna twintig jaar zijn. De verdachte zei bij zijn aanhouding dat de studio zijn werk had gestolen, zeggen bronnen rond het onderzoek tegen de krant Asahi Shimbun.

Lees verder

Buitenland

Ebola-uitbraak in Congo internationale gezondheidscrisis

Geplaatst

op

door

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de uitbraak van ebola in Congo als een internationale gezondheidscrisis bestempelt.

Sinds augustus vorig jaar zijn al meer dan 1600 mensen overleden als gevolg van ebola. Bijna 2500 mensen raakten besmet.

Afgelopen zondag werd het eerste geval van ebola vastgesteld in miljoenenstad Goma, vlakbij de grens met Rwanda. Het betrof een priester die in een kerk ebola-patiënten ondersteunde. Hij overleed afgelopen week in een kliniek. Het Congolese ministerie van Volksgezondheid roept de bevolking op kalm te blijven. Het zegt dat de kans klein is dat het virus zich verder verspreidt omdat de patiënt op tijd ontdekt is.

De ebola-uitbraak is grootste uitbraak in de geschiedenis van het Centraal-Afrikaanse land en de op een na grootste uitbraak ooit. De uitbraak in Congo is complex. Het zwaartepunt ligt in een regio waar al twintig jaar een conflict aan de gang is. Het oplaaiende geweld compliceert de bestrijding van de ziekte. Veel gebieden zijn door de conflicten onbereikbaar. Hierdoor kan de ziekte zich verspreiden, zonder dat iemand het door heeft.

Emanuele Capobianco, directeur departement gezondheid van het Internationale Rode Kruis, is blij met de beslissing van het WHO. “Nu de ebola-epidemie officieel een internationale crisis is, wordt duidelijk dat we het heel serieus moeten nemen. Het verandert de situatie voor de slachtoffers en hulpverleners niet meteen, maar ik hoop dat de ebola-crisis nu de internationale aandacht en hulp krijgt die het verdient.”

Sinds 2005 is dit de vijfde keer dat de Wereldgezondheidsorganisatie een internationale crisis uitroept. Eerder gebeurde dat bij de varkenspest (2009), polio (2014), ebola (ook 2014) en het zikavirus (2016). In 2014 stierven meer dan 11.000 mensen als gevolg van een ebola-uitbraak in Afrika.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X