Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trump laat drie maanden geen vluchtelingen toe

Geplaatst

op

Trump wil de komende drie maanden geen vluchtelingen meer toelaten in de VS. Ook zijn bezoekers uit zeven islamitische landen de komende drie maanden niet welkom in de Verenigde Staten. Op die manier wil hij radicale moslims voorlopig buiten de VS houden.

Normaal moet de V.S. 50.000 vluchtelingen plaatsen, maar Trump heeft dat programma ‘on hold’ gezet. Trump gedurende deze periode, via tussentijdse rapporten van z’n adviseurs, bepalen of de komst van Syrische vluchtelingen niet slecht is voor de Verenigde Staten. Pas als Trump belist dat dat niet zo is, zal het plan hervat worden. Daarnaast worden er tijdens die 90 dagen geen visa verstrekt aan mensen uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen.

Voor christenen uit Syrië maakt hij een uitzondering, zei hij eerder op de dag in een televisie-interview. Trump zei dat straks alleen vluchtelingen uit landen welkom zijn die de Verenigde Staten steunen en van Amerikanen houden. “We willen er zeker van zijn dat we de bedreigingen die onze soldaten in het buitenland bestrijden niet ons land binnenlaten.”, aldus de president.

Het besluit valt in slechte aarde bij mensenrechtenorganisaties. Moslims, of gelijk welke religieuze groep, viseren, is tegen de grondwet. Zij zullen het besluit mogelijk aanvechten.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Rudi

    zaterdag 28 januari 2017 at 11:47

    Hij doet echt wat hij gezegd heeft te zullen gaan doen en hij maakt het waar.
    Het volk van Amerika wou het zo dan moeten ze maar toezien hoe hij doet wat hij wilt en de gevolgen zijn voor hun. Bush deed wat hij wou en toen ontstond er een wereld probleem met geld enz. Obama heeft veel moeten doen om die rotzooi te herstellen en nu komt er weer 1 zitten die de boel aan het kapot maken is zoals HANDEL…….. dat kan je niet alleen daar heb je de wereld voor nodig. Al die grote bedrijven in NL en de rest van de wereld, hebben ze Amerika echt nodig?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jongen (12) overleeft 40 minuten onder lawine

Geplaatst

op

Een jongen van twaalf is gisteren na veertig minuten levend onder een pak sneeuw vandaan gehaald, nadat hij door een lawine was bedolven. Reddingswerkers in de Franse Alpen noemen het een klein wonder.

Samen met zes anderen was de jongen off-piste gegaan. Hij werd meegesleurd door een sneeuwmuur van ongeveer 150 meter breed. Hij werd gevonden door een speurhond, waarna hij door reddingswerkers werd bevrijd.
De jongen had alleen zijn been gebroken en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Buitenland

Veertig gewonden na explosie in Japan

Geplaatst

op

Bij een grote explosie in een restaurant in Sapporo Japan, zijn
tientallen mensen gewond geraakt. De explosie vond plaats in het district Hiragishi.
Ooggetuigen zouden een gaslucht hebben geroken voor de explosie plaats vond.
Door de kracht van de klap zouden meerdere gebouwen ingestort zijn.
Uit angst voor meer explosies houdt de politie omstanders uit de buurt.
Bezoekers van het restaurant zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.

Lees verder

Meest gelezen