Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trump laat drie maanden geen vluchtelingen toe

Geplaatst

op

door

Trump wil de komende drie maanden geen vluchtelingen meer toelaten in de VS. Ook zijn bezoekers uit zeven islamitische landen de komende drie maanden niet welkom in de Verenigde Staten. Op die manier wil hij radicale moslims voorlopig buiten de VS houden.

Normaal moet de V.S. 50.000 vluchtelingen plaatsen, maar Trump heeft dat programma ‘on hold’ gezet. Trump gedurende deze periode, via tussentijdse rapporten van z’n adviseurs, bepalen of de komst van Syrische vluchtelingen niet slecht is voor de Verenigde Staten. Pas als Trump belist dat dat niet zo is, zal het plan hervat worden. Daarnaast worden er tijdens die 90 dagen geen visa verstrekt aan mensen uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen.

Voor christenen uit Syrië maakt hij een uitzondering, zei hij eerder op de dag in een televisie-interview. Trump zei dat straks alleen vluchtelingen uit landen welkom zijn die de Verenigde Staten steunen en van Amerikanen houden. “We willen er zeker van zijn dat we de bedreigingen die onze soldaten in het buitenland bestrijden niet ons land binnenlaten.”, aldus de president.

Het besluit valt in slechte aarde bij mensenrechtenorganisaties. Moslims, of gelijk welke religieuze groep, viseren, is tegen de grondwet. Zij zullen het besluit mogelijk aanvechten.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Rudi

Hij doet echt wat hij gezegd heeft te zullen gaan doen en hij maakt het waar. Het volk van Amerika wou het zo dan moeten ze maar toezien hoe hij doet wat hij wilt en de gevolgen zijn voor hun. Bush deed wat hij wou en toen ontstond er een wereld probleem met geld enz. Obama heeft veel moeten doen om die rotzooi te herstellen en nu komt er weer 1 zitten die de boel aan het kapot maken is zoals HANDEL…….. dat kan je niet alleen daar heb je de wereld voor nodig. Al die grote bedrijven in NL… Lees verder »Advertentie

Buitenland

Weer vluchten geschrapt in Barcelona

Geplaatst

op

door

Reizigers op luchthaven El Prat in Barcelona ondervinden ook dinsdag nog hinder door de protestacties van een dag eerder. Een woordvoerder van vliegveldbeheerder AENA zegt dat 45 vluchten zijn geannuleerd.

Demonstranten waren maandag naar het vliegveld gegaan en botsten daar met de oproerpolitie. De betogers wilden hun ongenoegen duidelijk maken over de veroordeling van Catalaanse separatistenleiders tot jarenlange gevangenisstraffen. Door de onlusten moesten ook maandag al zo’n 110 vluchten worden geschrapt.

De AENA-woordvoerder zegt dat weinig schade is aangericht aan de infrastructuur op het vliegveld. De rust zou daar inmiddels zijn teruggekeerd. Het is onduidelijk hoeveel passagiers zijn gedupeerd.

Lees verder

Buitenland

Veertien politieagenten vermoord in Mexico

Geplaatst

op

door

In de westelijke staat Michoacán in Mexico zijn veertien politieagenten vermoord, meldt de federale regering vandaag. Het is een van de ernstigste aanslagen op veiligheidstroepen sinds president Andrés Manuel López Obrador afgelopen december aantrad.

Het ministerie van Openbare Veiligheid stelt op Twitter dat de aanslag op de agenten plaatsvond in de gemeente Aguililla, in het westen van Michoacán. De staat is al lang toneel van gewelddadige oorlogen tussen drugskartels.

Beelden op sociale media toonden beschoten en brandende politieauto’s, evenals lichamen van politieagenten. Op de foto’s waren ook berichten te lezen die worden toegeschreven aan het krachtige Jalisco New Generation Cartel (CJNG). De teksten waren achtergelaten op voertuigen en waarschuwden de politie geen rivaliserende drugsbendes te ondersteunen.

Michoacán is al jarenlang een bolwerk van de CJNG. Het kartel werd in 2015 ook beschuldigd van een reeks aanslagen op de politie in de naburige staat Jalisco, omdat het zijn controle over de drugshandel in de regio wilde handhaven.

Vijftien politieagenten werden dat jaar gedood tijdens een hinderlaag in Jalisco, bij geweldplegingen die zes weken duurden. In totaal kwamen in die periode meer dan twintig politiemensen om het leven. Ook werd een legerhelikopter neergeschoten op 1 mei 2015.

Lees verder

Meest gelezen

X