Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trump laat drie maanden geen vluchtelingen toe

Geplaatst

op

Trump wil de komende drie maanden geen vluchtelingen meer toelaten in de VS. Ook zijn bezoekers uit zeven islamitische landen de komende drie maanden niet welkom in de Verenigde Staten. Op die manier wil hij radicale moslims voorlopig buiten de VS houden.

Normaal moet de V.S. 50.000 vluchtelingen plaatsen, maar Trump heeft dat programma ‘on hold’ gezet. Trump gedurende deze periode, via tussentijdse rapporten van z’n adviseurs, bepalen of de komst van Syrische vluchtelingen niet slecht is voor de Verenigde Staten. Pas als Trump belist dat dat niet zo is, zal het plan hervat worden. Daarnaast worden er tijdens die 90 dagen geen visa verstrekt aan mensen uit Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen.

Voor christenen uit Syrië maakt hij een uitzondering, zei hij eerder op de dag in een televisie-interview. Trump zei dat straks alleen vluchtelingen uit landen welkom zijn die de Verenigde Staten steunen en van Amerikanen houden. “We willen er zeker van zijn dat we de bedreigingen die onze soldaten in het buitenland bestrijden niet ons land binnenlaten.”, aldus de president.

Het besluit valt in slechte aarde bij mensenrechtenorganisaties. Moslims, of gelijk welke religieuze groep, viseren, is tegen de grondwet. Zij zullen het besluit mogelijk aanvechten.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Rudi

    zaterdag 28 januari 2017 at 11:47

    Hij doet echt wat hij gezegd heeft te zullen gaan doen en hij maakt het waar.
    Het volk van Amerika wou het zo dan moeten ze maar toezien hoe hij doet wat hij wilt en de gevolgen zijn voor hun. Bush deed wat hij wou en toen ontstond er een wereld probleem met geld enz. Obama heeft veel moeten doen om die rotzooi te herstellen en nu komt er weer 1 zitten die de boel aan het kapot maken is zoals HANDEL…….. dat kan je niet alleen daar heb je de wereld voor nodig. Al die grote bedrijven in NL en de rest van de wereld, hebben ze Amerika echt nodig?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |