Suriname ALTIJD Dichtbij

Buitenland

Trump keurt oliepijpleidingen Keystone XL en Dakota Access goed

Geplaatst

op

De Amerikaanse president Donald Trump heeft groen licht gegeven voor de bouw van de oliepijpleidingen Keystone XL en Dakota Access. Hij heeft dinsdag een besluit getekend om de aanleg van de omstreden oliepijpleidingen te versnellen.

Keystone XL, het plan voor een bijna 1900 kilometer lange pijpleiding om olie uit Canada naar raffinaderijen aan de Golf van Mexico te brengen. Vooral de milieubeweging heeft grote bezwaren. Obama kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het project niet in het belang van de VS was en haalde in 2015 een streep door het project. Trump heeft vandaag het project nu nieuw leven ingeblazen.

Ook wil Trump het stilgelegde Dakota Access-project laten hervatten. Dakota Access is een pijpleiding die van Noord-Dakota via Zuid-Dakota en Iowa naar Illinois leidt. In december werd de aanleg stilgelegd na protesten van de milieugroepen en indianen. Volgens de milieubeweging is het risico op schade aan de natuur door lekkages groot. De Sioux-stam van Standing Rock zeggen verder dat de Dakota Access Pipeline loopt over heilige grond, waar voorvaders begraven liggen.

Het besluit van Trump is echter geen verrassing. In de verkiezingscampagne had hij al gezegd dat er onder zijn leiding weer werk zou worden gemaakt van de twee projecten, waarover al jaren wordt gedebatteerd.

Trump zegt wel dat er heronderhandeld moet worden over de voorwaarden van het project. Zo wil hij een betere deal sluiten met TransCanada, de eigenaar van Keystone XL. Daarbij wil de president onder meer dat het staal voor de leidingen in de VS wordt gefabriceerd. “Als we deze leidingen in de VS gaan aanleggen, dan moeten ze worden gemaakt in de VS”, aldus de president.
Wat past in Trumps America First-beleid, dat gericht is op het creëren van banen en economische groei in de Verenigde Staten.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Gwen

    woensdag 25 januari 2017 at 04:35

    geld is voor Trump belangrijker dan de Indianen hun leven. dan zullen se Indianen weer demostreren. hebben de indianen geen geesten die trup ff wat een boodschap kunnen brengen. hun land.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Buitenland

Jason van Dyke schuldig bevonden op de moord van tiener Laquan McDonald

Geplaatst

op

By

Volgens CNN heeft een jury uit Cook County naar verluidt Chicago Police Officer Jason Van Dyke schuldig bevonden aan tweedegraads moord in de dodelijke schietpartij van de tiener Laquan McDonald in 2014.

De ontmoeting begon toen de agenten McDonald tegenkwamen, die een mes had, en riep om een ​​officier met een Taser om te reageren. Voordat die officier er was, opende Van Dyke het vuur en schoot hij McDonald neer, maar liefst 16 keer.

Dashcam-beelden van de schietpartij toont dat McDonald’s wegliep van de officieren toen Van Dyke hem neerschoot en bleef schieten, zelfs toen hij al op de grond was. CNN meldt dat video van de schiet incident leidde tot protesten, een burgerrechtelijk onderzoek naar het ministerie van Justitie, kritiek op de burgemeester van de stad en uiteindelijk de afzetting van de hoofdinspecteur van de politie.

Let op de beelden

Lees verder

Buitenland

De hoofdstad van Haïti Port-au-Prince is opgeschrikt door een verwoestende aardbeving – 14 doden

Geplaatst

op

By

MINSTENS veertien mensen zijn omgekomen na een verwoestende aardbeving met een kracht van 5,9 golven in Haïti.

De aardbeving trof de natie, net buiten de dodelijke Ring of Fire van de Stille Oceaan,  zondag met een diepte van 10 km. Foto’s uit de scène tonen afbrokkelend gebouw en schade aan voertuigen en muren nadat de verwoestende aardbeving het Caribische land trof. De aardbeving was gecentreerd rond 20 km ten noordwesten van Ti Port-de-Paix voor de noordkust van Haïti.

Ongeveer 90 procent van alle aardbevingen vindt plaats langs de Ring van Vuur, die bezaaid is met 75 procent van alle actieve vulkanen op aarde. Volgens het bureau voor burgerbescherming van Haïti zijn 135 verwondingen gemeld. Maar de volledige omvang van de schade en het aantal slachtoffers valt nog steeds op als de autoriteiten de getroffen gebieden beoordelen. Het bureau voor civiele bescherming zei: “Onze teams van noord naar zuid zijn getuige van paniek in sommige steden.”

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |